A Napóleon és még 5 újdonság, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (47. hét, 2023)

Változatos kínálat elé nézhetünk, ha ezen a héten felcsapjuk a mozik premierfilmjeinek listáját. Hat újdonságra készülhetnek a filmek szerelmesei, ráadásul igazán változatos lesz az e heti felhozatal. Az alábbi listán az animációs filmtől a történelmi drámán át egészen a horrorig mindent megtalálunk.

A hét kétségtelenül legnagyobb újdonsága a Napóleon Joaquin Phoenix főszereplésével és Ridley Scott rendezésében. Közel két és fél órában tárja elénk az egyik leghíresebb francia élettörténetét.

A könnyedebb szórakozást keresőknek a Disney új animációs filmje, a Kívánság lehet érdekes, amellyel a Walt Disney Animation Studios a fennállása századék évét ünneplik. De érdemes lehet odafigyelni a magyar krimire, az Égerre is, amelyben két férfi egész életén átívelő rivalizálása és mégis egymástól függése a téma.

A héten egy spanyol dráma is debütálni fog. A vacsoravendég elég erős témát feszeget, hiszen egy halálos betegség hozza közelebb egymáshoz a családot, de egyben régi sebeket is feltép.

Aki a horrort kedveli, annak két újdonság is jut a hétre. Az egyik a Halálos bújócska, amelyben egy csapat tini egy elátkozott késsel véletlenül a világra és magukra szabadítanak egy gyilkos démont. A másik pedig A kopogás, amelyben három testvér megpróbálja eladni egykori otthonukat, ahol szüleiket kegyetlenül meggyilkolták. De persze egy gonosz jelenés megnehezíti a dolgukat.

#6

57 A kopogás  (2023)

(2) (1)

dráma | horror | krimi

Az erdő közepén egy romos családi ház áll, amely a különcnek számító testvérek, Maria (Inka Kallén), Mikko (Pekka Strang) és Matilda (Saana Koivisto) gyermekkori otthona,... több»

Három testvér visszatér gyermekkori otthonába, ahol a szüleiket évekkel korábban brutálisan meggyilkolták. A fiatalok úgy döntenek, hogy megszabadulnak a háztól. Ennek érdekében kitakarítják és rendbe teszik a körülötte lévő erdőt, hogy mielőbb el lehessen adni. Ám egy gonosz erő mindent megtesz, hogy megakadályozza az eladást.
#5

43 Halálos bújócska  (2023)

(2) (1)

horror | thriller

A Russo-fivérek (Bosszúállók 3-4) produkciója Natalia Dyer és Asa Butterfield főszereplésével, az All Fun and Games a gyermekjátékokban - akasztófa, bújócska - rejlő... több»

Salemi tinédzserek egy csoportja felfedez egy elátkozott kést, ami elszabadít egy gyilkos démont. A démon arra kényszeríti őket, hogy gyerekkori játékok hátborzongató, halálos változatait játsszák, ahol nem lehetnek győztesek, csak túlélők.
#4

50 A vacsoravendég  (2022)

(2)

dráma

Icíar, Fernando és Amalia egy családot alkotnak. Családi kötelékük csak egyre elmélyül, miután Amalia megkapja a lesújtó diagnózist: gyógyíthatatlan rákja van. A... több»

Icíar, Fernando és Amalia egy család. Amaliánál gyógyíthatatlan rákot diagnosztizálnak, ami jobban összehozza egymással férjét és lányát. Icíar abban a tudatban, hogy hamarosan elveszti anyját, elkezdte felkutatni és felbolygatni a múltat. Apai nagyapját, Javiert 1977-ben az ETA emberei elrabolták és közel 1 hónapig fogva tartották. A családon belül erről nem esett sok szó korábban, de a lány ezúttal nem hagyja annyiban és kikérdezi apját arról, hogy ő fiatalon hogyan is élte meg azt a pár hetet teljes bizonytalanságban és abban a tudatban: lehet, már soha nem látja majd Javier papát és milyen lehetett egy ideig elveszteni fiatalon egyik szülőjét. Azonban 1977 Bilbaójában egy emberrablás és 2011 Navarrájában egy halálos betegség közel sem ugyanolyan, így kevés igazi párhuzamot tudnak vonni egymással, ám a felszínre törő érzelmek közelebb hozzák apját és lányát, a múltbéli trauma teljes feldolgozása után már könnyebben és együtt néznek szembe azzal, mit hoz számukra a közös jövő, miután elkerülhetetlenül csonkán fog maradni családjuk.
#3

76 Éger  (2023)

(2) (4)

dráma | krimi

Károly és Zsolt azóta ismerik egymást, amióta az eszüket tudják, és egyszerre voltak a legszorosabb barátok, ádáz riválisok és esküdt ellenségek. Egymás életének szerves... több»

Károly és Zsolt egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek – tehát egymás életének szerves részei mióta az eszüket tudják. Az egyetem végeztével azonban elszakadnak egymástól. Hosszú évtizedek után útjaik akkor keresztezik ismét egymást, mikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen életközépi válságon keresztülmenő Károly ajtajában. A két férfi találkozása olyan eseményláncolatot indít el, amely nem csak kettejük, hanem minden szerettük életét végérvényesen tönkreteheti.
#2

68 Kívánság  (2023)

(5) (5)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Asha, a 17 éves, éles eszű és szerettei iránt nagy odaadással viseltető lány Rosasban él, egy olyan királyságban, ahol szó szerint minden kívánság teljesülhet. Egy... több»

A Walt Disney Animation Studios fennállásának 100. évét ünnepli idén a Kívánság című vadonatúj animációs filmmel, amely felteszi a kérdést: Hogyan keletkezett a hullócsillag, ami oly sok Disney-figura kívánságát teljesítette? Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.
#1

64 Napóleon  (2023)

(30) (12)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Apple TV+

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»

A semmiből jött, elképesztő elszántsággal kapaszkodott a hatalomba, mindent megszerzett, majd mindent elveszített. Napóleon rendkívüli életet élt, a nagy francia forradalom közkatonájából, a harcos forradalmárból uralkodó, egész Európa leigázója lett. És közben halálosan szerelmes volt Jozefinába, akit – mint az egész birodalmát – először meghódított, azután elveszített. Ridley Scott rendező a korábbi filmjeihez méltó nagyságú filmet készített: szemkápráztató látvánnyal, óriási tömegjelenetekkel és a nagy csaták lélegzetelállító életre keltésével tette feledhetetlenné a köztársaságpártinak induló, császárrá váló, és végül magányos száműzetésben meghaló férfi történetét.