A Netflix elképesztő összeget, 20 millió dollárt fizetett ki a "Hit Man" című filmért, amely egy (mondhatni) igaz bűnügyi vígjáték Richard Linklatertől!

A filmben újra együtt dolgozik Linklater és Powell, akik egy korábbi Netflix produkcióban, az animációs sci-fi dráma, Apollo-10,5: Űrkorszaki gyerekkor-en is közösen munkálodtak. Linklater a rendezés mellett a forgatókönyvet is átdolgozta Powell-lel együtt Skip Hollandsworth Texas Monthly-cikkéből. A Netflix még nem erősítette meg a bemutatási terveket, de a film várhatóan a mozikban is látható lesz, mielőtt a streameren landolna.

A film, amelyet a velencei és a torontói filmfesztiválon lelkes közönség előtt vetítettek először, egyike volt az idei őszi fesztiválkörút kevés figyelemre méltó eladásának. A Netflix 11 millió dollárért megszerezte Anna Kendrick rendezői debütálását, a TIFF-en bemutatott "Woman of the Hour"-t is!

A "Hit Man"-t a kritikusok kedvezően fogadták, Owen Gleiberman, a Variety munkatársa pedig "egy igazi életből vett, csavaros alvilági romantikus, filozofikus thriller-vígjáték noir"-nak nevezte a filmet, "amely a világ legvalószínűtlenebb beépített ügynökéről szól".

Powell alakítását dicsérte, mondván, hogy "van egy rendhagyó hangulata", és "úgy néz ki, mint Guy Pearce Ryan Goslinggal keverve, kissé bolondos vigyorral, amely a legtisztább őszinteséget sugározza".

Mit tudunk a sztoriról?

A "Hit Man" Glen Powell főszereplőjét, Gary Johnsont, a részmunkaidős tanárt követi, aki titokzatos bérgyilkosként dolgozik. De van egy bökkenő, a férfi valójában a zsaruknak dolgozik. Amikor megszegi a protokollt, hogy segítsen egy kétségbeesett nőnek (Adria Arjona), aki egy bántalmazó férj elől próbál elmenekülni, azon kapja magát, hogy ő maga is az egyik hamis személyiségévé válik, beleszeret a nőbe, és kacérkodik azzal, hogy inkább bűnözőként folytassa...