2019.06.06   szerző: csd   hozzászólások: 0

Már a mozikban az X-Men franchise legújabb darabja, a Sötét Főnix, úgy tűnik azonban, hogy a produkció felett már most összecsaptak a hullámok.

A porba döngölték a kritikusok az X-Men: Sötét FőnixetA kép forrása: MovieWeb

Ritkán fordul elő ugyanis, hogy frissen debütáló filmet ilyen rövid idő alatt szinte teljesen leértékeljen a filmes szakma. A 20th Century Fox ugyanis tegnap éjfélkor oldotta fel az embergót a kritikusok számára a Rotten Tomatoes portálon, ami azonban közvetlenül ezután történt, arra alighanem egyáltalán nem számítottak.

Sokak nem kis megdöbbenésére ugyanis a film az első 78 értékelés után csupán 21 százalékot ért el, ezzel pedig az egyik leggyengébb X-Men filmmé lépett elő a széria történetében. Mindez persze rendkívül aggasztó jel a készítők számára, a legtöbb hasonló esetben pedig szinte azonnal a rendezőt szokták okolni a bukásért.

Simon Kinberg vállára nem kis nyomás nehezedik jelenleg. Noha számos X-Men produkción dolgozott már korábban íróként és producerként, a Sötét főnix Kinberg az első nagyjátékfilmes rendezésének számít.

Arról pedig, hogy csakugyan megérdemelte a számtalan negatív visszajelzést a legújabb X-Men film már a hazai nézők is meggyőződhetek.

akció | kaland | sci-fi

Az X-ek vetélytársa ezúttal saját csapattársuk, Jean Grey, aki majdnem meghal, miután lesújt rá egy rejtélyes erő. Jean sokkal erősebb, ugyanakkor bizonytalanabb lesz, az eddig... több»