Már a mozikban az X-Men franchise legújabb darabja, a Sötét Főnix, úgy tűnik azonban, hogy a produkció felett már most összecsaptak a hullámok.

Ritkán fordul elő ugyanis, hogy frissen debütáló filmet ilyen rövid idő alatt szinte teljesen leértékeljen a filmes szakma. A 20th Century Fox ugyanis tegnap éjfélkor oldotta fel az embergót a kritikusok számára a Rotten Tomatoes portálon, ami azonban közvetlenül ezután történt, arra alighanem egyáltalán nem számítottak.

Sokak nem kis megdöbbenésére ugyanis a film az első 78 értékelés után csupán 21 százalékot ért el, ezzel pedig az egyik leggyengébb X-Men filmmé lépett elő a széria történetében. Mindez persze rendkívül aggasztó jel a készítők számára, a legtöbb hasonló esetben pedig szinte azonnal a rendezőt szokták okolni a bukásért.

Simon Kinberg vállára nem kis nyomás nehezedik jelenleg. Noha számos X-Men produkción dolgozott már korábban íróként és producerként, a Sötét főnix Kinberg az első nagyjátékfilmes rendezésének számít.

Arról pedig, hogy csakugyan megérdemelte a számtalan negatív visszajelzést a legújabb X-Men film már a hazai nézők is meggyőződhetek.