A rajongók nem állnak le, elkészült Az utolsó Jedik-remake posztere

Egy olyan legendás és sokak által ismert alkotás, mint a Star Wars, egyszerre rejti magában a hatalmas siker és a hatalmas bukás lehetőségét is. Amikor az első trilógia elkészült, olyan új világot, egyszerűen megismerhető és megszerethető karaktereket adott a világnak, amelyek egy csapásra be tudták szippantani az erre fogékonyakat.

És teszik a mai napig: beszív és nem ereszt. Ám a hosszú évtizedek alatt felépült renomé, legenda és rajongás furcsa eredményeket hozhat, amikor az alkotók az elvárásoknak megfelelve próbálnak kihozni valami újat a történetből. És a Star Wars erre is tökéletes példa: valakinek valami sosem jó, mert már nem filmekről és karakterekről, hanem sajátnak érzett ikonokról, majdhogynem családtagokról folyik a vita.

Ez már inkább elijeszti a rendezőket, a potenciális szereplőket és alkotókat mintsem felspannolja – és ennek esett áldozatául a Star Wars: Az utolsó Jedik is (függetlenül attól, hogy a film jó-e vagy sem). Sok rajongó egyáltalán nem szerette, és hiába telt már el vagy fél év a film bemutatása óta, még mindig parázs vita izzik körülötte. Annyira, hogy nemrég pár rajongók közösségi finanszírozású projektbe kezdett, aminek keretén belül szeretnék újra leforgatni a filmet.

Egy része természetesen vicc – ahogy ezt a filmhez készült plakát is bizonyítja. Méghozzá ez:

A plakátot a Fro Design Company követte el, akik minden apró részletre gondosan ügyeltek. Ennek csak az indítása a három gömbből összeépített Halálcsillag, aztán ott van még a nyolcvanas évek fantasy akcióhőseit idéző Luke, a sokak szerint semmilyen súllyal nem rendelkező Rey karaktere, akik épp vacsorát sütöget, aki ledér bikinijébe visszakényszerített Leia és Snoke vezér, aki végre egy ppt-bemutatóval magyarázza el, hogy pontosan ki is ő, honnan jött és mik lennének a tervei.,

A plakát sok szempontból zseniálisan cinikus, és parodisztikusan mutat rá a film hiányosságaira – és arra is, hogy ideje lenne véget vetni a vitának a film körül. Ez lett, így sikerült, kész – aki pedig szeretne magának saját filmet, az csinálja meg.