Frank Darabont rendezésében 1994-ben bemutatott A remény rabjai még ma is hatalmas rajongótáborral rendelkezik, és azt is meg merjük kockáztatni, hogy mára minden idők egyik, ha nem a legnépszerűbb filmjévé vált, amit mindenki látott, és amiről mindenkinek megvan a maga véleménye.

Bár a legtöbben rajongással tekintenek a Morgan Freeman  és Tim Robbins főszereplésével készült kult-filmre, vannak, akik szerint némileg túlértékelt alkotásról van szó, és bár ebben a kérdésben most nem kívánunk állást foglalni, a 7 Oscar-jelölés és a több tucat díj mindenesetre magáért beszél, ahogy ahhoz sem férhet kétség, hogy a filmnek ott a helye a legjobb  Stephen King-adaptációk között. Visszatekintő rovatunkban ezúttal 15 ritkán látott fotót osztunk meg A remény rabjai forgatásáról, melyek garantáltan nosztalgikus emlékeket fognak ébreszteni benned. A galéria megnyitásához kattints a fenti kis képek valamelyikére.

dráma

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie... több»