A Sony kitenné Tarantino szűrétA kép forrása: Miramax

Nem voltak könnyű napjai Tarantinónak múlt héten, és még az is lehet, hogy hosszútávú következményekkel kell számolnia a rendezőnek. Könnyen lehet, hogy a Sony kifarol az egyébként is elég kockázatos projekt mögül.

Múlt héten derült fényre Quentin Tarantino és Uma Thurman ügye, és bár a színésznő végül igyekezett tisztázni a rendezőt, másnap már egy 15 évvel korábbi rádióbeszélgetés miatt fájhatott Tarantino feje, melyben megvédte Roman Polanskit. A direktor természetesen bocsánatot kért, és úgy tűnt, ezzel kissé lecsillapodnak a kedélyek, de a Sony még okozhat bonyodalmakat.

A Showbiz 411 értesülései szerint ugyanis a stúdió producerei komolyan fontolják, hogy kifaroljanak Tarantino új filmje mögül, melyben Leonardo DiCaprio és Margot Robbie is szerepet vállalat. A Sony több dolog miatt is aggódik, egyrészt a negatív sajtóvisszhang sem épp kedvükre való, másrészt igen kockázatos a projekt, mivel a költségvetése hozzávetőlegesen 100 millió dollár lesz, és a becslések szerint 375 milliót kéne hoznia világszerte, hogy mindenestül visszahozza a büdzsét. A Django elszabadul 425 milliót termelt, a Becstelen brigantyk 321-et, de az Aljas nyolcas csalódás volt a maga 155 milliós összbevételével.

Arról nem is beszélve, hogy a filmben szerepet kap a fiatal Roman Polanski is, ami még tovább bonyolítja a dolgot a korábbi rádióinterjú fényében.

A Paramount részéről egyelőre nagy a hallgatás Tarantino korhatáros Star Trek moziját illetően, bár ez a projekt jelenleg elég gyerekcipőben jár.

Quentin Tarantino/1969 címnélküli filmje 2019. augusztus 9-én kerül a mozikba.