A Star Wars 10 legkínosabb pillanata

A világ talán leghíresebb és legnépszerűbb mozis franchise-ja egy messzi-messzi galaxisban játszódik. A Star Wars fő sodra eddig kilenc vagy másképp számolva háromszor három epizódot ért meg. Plusz néhány mellékágat, sorozatot, animációs filmeket, no és persze számtalan könyvet, képregényt és videojátékot. Hogy a legendás karácsonyi különkiadásról már ne is beszéljünk… De melyek voltak a Star Wars legkínosabb pillanatai? Megmutatjuk.

10. A Star Wars II. rész - A klónok támadása epizódban Amidala és Anakin a Naboon flörtöltek egymással. George Lucas valószínűleg nem volt elégedett a megírt párbeszéddel, mert azt kérte színészeitől, hogy improvizáljanak. A páros gyorsan bele is jött a dologba, olyannyira, hogy a beszélgetésük nagy részét végül George Lucas inkább ki is vágta.

9. Az megvan ugye, hogy Luke és Leia valójában testvérek? Nos, ennek fényében bármely olyan jelenet az eredeti trilógiában, amelyben csókolóznak, kissé kínosan hat. George Lucas mentségére szóljon, hogy a Skywalker-saga története ekkoriban még messze nem volt teljesen kész a fejében. De akkor is…

8. A kis Grogu A mandalóri egyértelműen leginkább imádott karaktere. Volt. Egészen addig, amíg az egyik epizódban úgy nem dönt, hogy megeszik néhányat azokból a tojásokból, amelyeket egy megbízójuk jóvoltából kellett leszállítaniuk, hogy megtermékenyítsék őket. A nézők nem nagyon tudták hova tenni, hogy Grogu lényegében még meg nem született gyerekeken lakomázik.

7. A droidok akkor most érző lények? A Birodalom visszavágban R2-D2 és C-3PO Jabbánál kóricálnak és elkeverednek egy rakás másik droid közé. Akik épp egy Gronk droidot lógatnak fel fejjel lefelé és megégetik a talpát. A droid sikoltozik, ami arra enged következtetni, hogy ők is éreznek fájdalmat. Elég felkavaró jelenet volt.

6. Kevés kínosabb jelenet volt, mint mikor a Star Wars: Skywalker kora vége felé Ben és Rey csókolózni kezd. Miután Rey legyőzte Palpatine-t, elhagyja az Erő és meghal, de Ben épp az Erő segítségével visszahozza az élő közé. Ekkor legjobb esetben is egy pacsi vagy egy sima köszi is elég lett volna, erre elcsattan egy szenvedélyes csók. A későbbi könyvváltozatban a Disney – érezve, hogy ez így gáz – megpróbálta tompítani a csók élét azzal, hogy „hálacsóknak” nevezte. Így még kínosabb az egész.

5. George Lucas semmit sem bízott a véletlenre, amikor azt akarta szemléltetni, hogy a Birodalom mennyire kegyetlen. Amikor Luke a Star Wars IV. - Egy új reményben visszatér a Lars-házhoz, ott találja Owent és Berut. Pontosabban már csak a füstölgő csontvázaikat, amik ott hevernek a ház romjai mellett. Lehetett volna kevésbé nyersen is jelezni, hogy mennyire gonosz a gonosz a filmben.

4. Sokat nem kell hozzáfűzni ahhoz a jelenethez, amelyben Kylo Ren félmeztelenül jelenik meg Rey fejében. Az egész jelenet annyira furcsa és bizarr, hogy az már kínos. Még egy LEGO-figura is született miatta… Később a készítők azzal magyarázták a döntést, hogy még kényelmetlenebb érzést kelt, amikor kénytelen vagy beszélni valakivel, akivel nem akarsz, ha az illető meztelen… Értjük.

3. Oké, Anakin Skywalker az Erő sötét oldalára állt, ő lett Darth Vader, minden idők egyik leggonoszabb gonosza. De az még így is erős túlzásnak érződött, amikor egy jelenetben ifjú leendő Jediket kaszabolt le. Nincs is mit hozzáfűzni, teljesen felesleges jelenet volt.

2. Bár a franchise egyik ikonikus képévé vált, ami örökre beleégett a rajongók memóriájába, Leia hercegnő arany bikinije valójában rém kínos volt. Olyannyira, hogy Carrie Fisher is gyűlölte, sőt, azt hitte, hogy George Lucas viccel vele, amikor megmutatta neki a ruhadarabot.

1. Ez már nem csak kínos, de egyenesen tiszteletlenség. A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben a készítők digitálisan feltámasztották a néhai Peter Cushingot, hogy szerepelhessen a filmben. Bár erre engedélyt kaptak a színész hagyatékának kezelőitől, ettől még nem kevésbé furcsa és nehezen magyarázható döntés, aminél bármilyen más megoldás csak jobb lehetett volna.