A streaming toplisták élére ugrott a Jóbarátok Matthew Perry halálát követően

A Jóbarátok volt az első számú legnépszerűbb sorozat az amerikai streaming szolgáltatásokon az elmúlt héten az új adatok szerint. 

Ennek szomorú apropója, a sorozat sztárjának, Matthew Perry váratlan halála és az e köré szerveződött folyamatos médiafigyelem. 

Az Egyesült Államokban a Jóbarátok kizárólag a Maxon (akkor még HBO Max néven) vált elérhetővé, amikor a streaming szolgáltatás 2020 májusában debütált, miután a sorozat korábban öt évig a Netflixen futott. Nem sokkal azután, hogy Perry 54 éves korában, október 28-án, szombaton elhunyt, a Max egy tiszteletkártyát adott hozzá a sorozathoz, amely most minden évad elején megjelenik a  színész tiszteletére.

A Jóbarátok eredetileg 10 évadon át volt látható az NBC-n, 1994 és 2004 között. 

Az október 30. és november 5. közötti héten a Jóbarátok (amely a Warner Bros. Discovery Max nevű szolgáltatásán érhető el) volt a legnépszerűbb tévéműsor az amerikai nézők körében a JustWatch streaming guide által összeállított adatok szerint. Ezt követte A láthatatlan fény című limitált sorozat a Netflixen és a Gen V az Amazon Prime Videón.

Megjegyzendő, hogy a JustWatch rangsorai a felhasználók saját maguk által bejelentett adatain alapulnak, így eltérnek az olyan passzív mérőszolgáltatásoktól, mint a Nielsen Streaming Content Ratings. A JustWatch állítása szerint világszerte mintegy 40 millió felhasználója van 139 országban.