A szerelem hullámhosszán – Ezért utálja egy egész város a mai napig a filmet

Kevés olyan romantikus film van, amely talán sokaknál igazán rászolgál arra, hogy időnként újra és újra megnézzük. Nora Ephron első rendezése, A szerelem hullámhosszán (ma este 21:00-tól a Viasat 3-on, illetve holnap 23:30-tól ugyanitt) azonban telitalálat ebből a szempontból, talán nem is csoda, hiszen Tom Hanks és Meg Ryan közös alakítása a mai napig meglágyítja a legkeményebb szíveket is.

A film története szerint Sam egyedülálló apaként neveli kisfiát. A férfi felesége elvesztése óta képtelen kapcsolatban élni. Sam igyekszik mindent megadni kisfiának, időnként azonban képtelen szabadulni a magányosság érzésétől.

Kisfia karácsony estéjén betelefonál egy későesti rádióműsorba, hogy segítséget kérjen a hallgatóktól édesapja számára. Annie-t, aki rendszeresen követi a műsort, lenyűgözi a fiú története, és elhatározza, hogy mindenképp igyekszik megismerni az ismeretlen férfit.

Tom Hankset igazán sokoldalú színész, karrierje során azonban romantikus szerepekben láthatták talán legritkábban a rajongók, noha Meg Ryannel A szerelem hálójáb@n mintha csak megismételték volna az alakításukat. Hanks az első megkeresés alkalmával nemet is mondott A szerelem hullámhosszában való szereplésre, amelyet egyszerűen csak azzal indokolt, hogy nem alkalmas a szerepre.

Lássuk be azonban, hogy Tom Hanksről enyhén szólva sem pereg le csak úgy Sam karaktere. Bár a romantikus filmek rajongói a mai napig kedvencük között tartják számon a filmet, Seattle lakosai egészen biztosan nem egy kellemes emlékként gondolnak a forgatási napokra. Erre pedig van egy abszolút logikus magyarázat is.

Ezt talán kevesen tudják, de a várost azokban a hetekben igencsak nagy aszály sújtotta, ami a lakókat és a gazdaságot is rendkívül komoly kihívások elé állította. Nem is meglepő, hogy a lakóknak kissé frusztráló élmény volt látni, ahogy az esőben játszódó jelenetekhez tartálykocsik hada szállította a vizet, miközben a város gyakorlatilag szomjazott, a szárazság pedig elpusztította a termőföldeket. 

dráma | romantikus | vígjáték

Sam (Tom Hanks) felesége halála óta egyedül neveli fiát. Bár mindent megtesz, hogy a kisgyerek semmiben se szenvedjen hiányt, nem tud szabadulni az egyedüllét érzésétől.... több»