Elvileg minden körülmény adott, hogy a Netflix új akciófilmje nagyot durranjon. Népszerű színészek, sikeres rendezők, klasszikus konspirációs sztori. Hogy A szürke ember végül be is váltja-e a hozzá fűzött reményeket, az a mai nap kiderül. Már nézhető a Netflix történelmének legdrágább, 200 millió dolláros filmje.

MIRŐL SZÓL?

A szürke ember Mark Greaney azonos című regényének adaptációja. A történet a CIA egyik legjobban képzett ügynökéről, Sierra Sixről szól. Azért kapta a szürke ember becenevet, mert mestere a beolvadásnak. Senki sem tudja, hogy ki ő, amikor kell akcióba lép, majd miután végzett célpontjával, azonnal újra felszívódik, mintha nem is létezne.

Épp egy újabb szigorúan titkos küldetést teljesít, amikor véletlenül bizonyítékokra bukkan, amelyek az ügynökség sötét titkaira derítenének fényt. Általában az ilyesmi nincs jó hatással az ember egészségére, így Sierra Sixnek is fel kell húznia a nyúlcipőt, mivel egy egész csapat ügynök ered a nyomába. Őket a másik legjobban képzett, de pszichopata hajlamokkal rendelkező ügynök, Lloyd Hansen vezeti.

KIK JÁTSZANAK BENNE?

A film két főszereplője Hollywood két igazi nagyágyúja, Ryan Gosling és Chris Evans. Mellettük még olyan színészeket láthatunk, mint Billy Bob Thornton, Ana de Armas vagy Rege-Jean Page. A szereposztásra tehát aligha lehet majd panasz.

ISMERHETEM A RENDEZŐT?

De a rendezői széket sem akárkik melegítették a forgatáson. A filmet ugyanis a Marvel-mozikból (Bosszúállók 3-4) már nagyon jól ismert Anthony Russo és Joe Russo rendezték, akik a szintén marveles fronton mozgó Christopher Markus forgatókönyvéből dolgoztak.

MIT MONDANAK A KRITIKUSOK?

A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült, de a nézői vélemények egyértelműen pozitívak. A szürke ember a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 148 szemlézett cikket követően 51 százalékon áll. "A szürke ember egy szórakoztató akcióthriller sztárfellépőkkel teletűzdelt vázlata, de sokkal jobb filmek langyos maradékaival van tele" - olvasható a kritikai konszenzusban.

akció | thriller

Egy Európában élő volt CIA ügynök megpróbálja megmenteni azoknak az életét, akik az ő kilétéről valójában nem is tudnak. több»