A tévésorozat formájában éled újra Morgan Freeman és Bruce Willis filmjeA kép forrása: Summit Entertainment

Újabb mozifilm kerülhet a vászonról a tévék képernyőire.

Az NBC gyorsan reagált a CBS azon bejelentésére, mely szerint tévésorozatot készítenek a Denzel Washington nevével fémjelzett Tranining Day alapján. Az NBC a Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich és Morgan Freeman nevével fémjelzett Red-filmekben ugyanis komoly potenciált lát egy akció-vígjáték sorozatra.

A széria forgatókönyvét az azonos című képregény alapján a Red első és második részének szkriptjét is jegyző páros, Jon és Erich Hoeber írják.  

A Red a 'retired and extremely dangerous', vagyis a 'visszavonult, de rendkívül veszélyes' rövidítése. Az első film története szerint Frank (Bruce Willis) nyugdíjba vonult titkosügynök, aki a kertvárosi öregek egyhangú életét éli. Csak Sarah-val (Mary-Louise Parker), a nyugdíjintézet munkatársával folytatott telefonbeszélgetése zökkenti ki magányából. Azonban úgy tűnik, hogy egy titkosügynök soha nem tud visszavonulni, mert mindig lesznek olyan információi, amelyek kompromittálóak lehetnek. Frank nekivág, hogy kiderítse, hogy miért támadtak rá kommandósok, ezért felveszi a kapcsolatot néhány régi társával abban bízva, hogy együtt talán többre juthatnak. 

A képregény és a filmek alapján biztos, hogy a sorozat főszerepeit 50 év feletti színészek játsszák majd. Kíváncsian várjuk, kikre esik a NBC választása.