A The Walking Dead volt 2018 legtöbbet letöltött tévésorozata

Bár a The Walking Dead népszerűsége komoly zuhanórepülésbe kezdett egy ideje, és veszélyes ütemben veszíti el a rajongóit és a nézőit, a sorozat mégis magáénak tudhat egy kétes értékű rekordot: ez lett ugyanis 2018 illegálisan legtöbbször letöltött sorozata. Vagyis sokan nézik, de egyre kevesebben szeretnének érte bármennyit is fizetni.

A fájlmegosztó oldal, a Torrent Freak most is közzétett egy listát arról, hogy mely sorozatokat töltötték le a legtöbben illegálisan, és a Charlie AdlardRobert Kirkman és Tony Moore azonos című képregénye alapján készült, 2010 óra futó sorozat toronymagasan vezeti a listát. Igazán keserédes lehet ez az hír az AMC számára, a csatorna ugyanis nagyon küzd, hogy valahogy életben tartsa a szériát.

A The Walking Dead népszerűsége csúcsán képest volt többször is 17 millió nézőt a képernyők elé ültetni, ám az évek alatt úgy fogytak a rajongók, ahogy a közönségkedvencnek számító karakterek is. Néhány rajongó szerint nagy szükség lenne már egy kis kreatív változásra vagy egy kis vérfrissítésre, de lehet, hogy a sorozat szempontjából már késő. Jelenleg a 9. évad fut, és a következő, 10. rész majd csak februárban érkezik.

A sorozat jövője – nem csak emiatt – még nem teljesen tiszta, de az AMC nagyon szeretné még ilyen-olyan formában legalább 10 évig életben tartani a franchise-t. A Fear the Walking Dead mellé még készítenének hasonló spin-offokat, illetve készülnek egész estés filmek is – és Andrew Lincoln legalább 3 filmben alakítja majd ismét Rick Grimes-t.

A sorozat egyébként olyan szériákat taszított le a trónról a Torrent Freak listája szerint, mint a Flash - A Villám, az Agymenők vagy a Westworld - a listára viszont nem került fel az HBO másik zászlóshajója, a Trónok harca. Ennek viszont csak egy oka van: még pedig az, hogy a széria 2018-ban nem jött ki új évaddal és epizóddal, hiszen az utolsó évad csak 2019 áprilisában érkezik.