2020.12.02   szerző: GGS   hozzászólások: 0

A Marvel moziverzum filmjeiben sokáig nem volt „divat”, hogy a szuperhősök vagy segítőik meghaljanak. Aztán felbukkant Thanos, és szép sorjában hullani kezdtek a jófiúk is. A Thanos elleni harcban sok közönségkedvenc szereplő esett áldozatul ilyen vagy olyan módon. Ám nem biztos, hogy mindenkitől végleg búcsút kellett akkor vennünk.

A Thor 4-ben visszatér a halálból az MCU ikonikus karaktere?

A legtöbben persze a Bosszúállók: Végjáték végén a győzelemért életét adó Tony Starkot vagyis Vasembert szeretnék újra a mozivásznon látni, de sajnos egyre kevesebb reménye van a rajongóknak erre. De mellette ne feledkezzünk meg Fekete Özvegyről sem, aki szintén feláldozta magát, bár neki legalább még jut egy önálló film valamikor a jövőben.

Aztán ott van Loki, akiről már többször hihettük azt, hogy vége, aztán valahogy mégis visszatért, de hát a csíntevés istenétől ez nem olyan nagy szám. Csakhogy mikor Thanos végzett vele, akkor nagyon úgy festett, hogy végleg vége.

De azon a sötét napon, amikor Loki meghalt, egy másik hős asgaardi is az életét adta, hogy valahogy megfékezzék Thanost. Ő nem más volt, mint Heimdall. Az Idris Elba által megformált karakter irányította a Bifrösztöt, amelyen keresztül Asgard hősei a különböző világokba utazhattak. Ő menekítette ki Thort és Hulkot is a pusztulásra ítélt hajóról, ami után Thanos megölte őt.

A legfrissebb találgatások viszont arról szólnak, hogy Heimdall visszatér, méghozzá a Thor: Szerelem és mennydörgésben. E pletykákat a filmet rendező Taika Waititi egyik legújabb közösségi médiás posztja indította el. Egy képet osztott meg a követőeivel, amelyen egy rögbicsapattal szerepel. És nem mellesleg Idris Elba is ott mosolyog a többiek között.

Mindez tehát nem sok, de némi bizakodásra okot adhat, mivel a rendező és a színész egyébként is nagyon jó viszonyt ápolnak mind a munka, mind a magánélet területén. És Taika Waititi szeret a közösségi médiában utalgatni a készülő filmjeire. Talán most is ezt tette. Mindenesetre, ha van olyan filmes univerzum, ahol meg lehet oldani Heimdall visszatérését, az a Marvel moziverzum.