Égi szolgálat előzetes: Jonathan Majors és a Top Gun: Maverickből ismert Glen Powell csatáznak az égen. Joe Jonas és Thomas Sadoski is szerepel a koreai háborúban játszódó, igaz történeten alapuló filmben, amely az egyik első fekete tengerészeti pilótáról szól.

Jonathan Majors az Devotion/Odaadás című háborús dráma forgatása közben "kutyául" lett, mert, nos, a Dramamine (hányáscsillapító gyógyszer)  nem létezett az 1950-es években, a koreai háború idején, amikor a film játszódik.

Majors játssza az amerikai haditengerészet pilótáját, Jesse L. Brownt a 2022-ben a TIFF által kiválasztott filmben, amelyet J.D. Dillard (Sleight) rendezett, és igaz történeten alapul. A film középpontjában Brown (Majors) és pilótatársa, Tom Hudner (Glen Powell) barátsága áll, mielőtt együtt vonulnak be a koreai háborúba.

Top Gun: Maverickkel igazán nagy áttörést elérő Powell öt évvel ezelőtt kezdte el a film fejlesztését, miután elolvasta Adam Makos 2014-es, Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship, and Sacrifice című könyvét. A filmet Jake Crane és Jonathan A.H. Stewart írta, a forgatókönyvet Makos könyvéből adaptálták, és a kész alkotás november 23-án kerül a mozikba a Sony forgalmazásában.

"Néhány különböző ember említette a könyvet" - mondta Powell, aki a film executive producere, az Entertainment Weeklynek - "Végül egy horgásztúrára mentem a családommal, és mindenki az Odaadást olvasta. A nagybátyám, az unokatestvéreim és az apám is olvasta, így végül én is elővettem. Beszélgetni kezdtünk erről a történetről, és arról, hogy mit jelent, és hogy ez egy olyan háború, egy olyan kapcsolat volt, amiről senki sem tudott."

Ami az Odaadás és a Top Gun 2 közötti látszólagos hasonlóságokat illeti, Powell hozzátette: "Valójában ezek a filmek nem is különbözhetnének jobban. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a haditengerészeti repülés örökségét tekintve egészen csodásan állíthatjuk őket párhuzamba egymással".

Az Odaadás valódi, 80 éves repülőgépeket használt a produkcióhoz, Dillard rendező pedig "repülő múzeumoknak" nevezte a légi járműveket, amelyek több mint 10 000 láb magasra emelkedtek az égbe. A főszereplő Majors bevallotta, hogy "kutyasz*r valóságnak" nevezte a repülés közbeni filmezést.

"Tudod, beszállni a repülőgépbe, megpróbálni lenyomni az ebédet, a reggelit, izzasztani a golyóidat, elájulni a repülés közben" - nyilatkozta a Creed III és a Lovecraft Country sztárja - "Nem voltam hajlandó Dramamine-t bevenni, mert nem volt akkoriban. Nem voltam hajlandó leszállni. Azt kérdezték: 'Beteg vagy?' 'Igen, beteg vagyok, mint egy kutya. 'Le akarsz jönni?' 'Nem, nem akarok lemenni. Menj tovább!' Mert meg akarod tapasztalni."

A színész így folytatta: "A családomban minden férfi az amerikai fegyveres erőknél szolgált. A haditengerészetnél. A hadseregben. A légierőnél. Én magam nem. De van valami a katona archetípusban, ami mindig is velem volt."

Az Odaadás premierje a 2022-es TIFF-en lesz, a mozikba pedig november 23-án kerül.

akció | dráma | háborús

Az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének két vadászpilótája az életét kockáztatja a koreai háború idején egy fontos küldetés érdekében. több»