A  Solo: Egy Star Wars-történet sajnos nem hozta meg a Disney által elvárt sikert, és arra készítette a stúdiót, hogy alaposan gondolja át a korábbi stratégiáját. Az utóbbi hetekben azonban mégsem emiatt került újra reflektorfénybe a film.

Nem volt túlságosan régen, amikor attól volt hangos a filmes sajtó, hogy a Solo bukása gyakorlatilag a Star Wars spin-offok végét jelentette. Bár a film közel sem tudta hozni az elvárt bevételeket (ennek persze rengeteg oka, és a forgatás közbeni rendezőváltás csak egyik), a filmen megvan a maga erős rajongótábora, akik múlt héten trending témává tették a közösségi média felületein a Disney felé intézett kérésüket, mégpedig azt, hogy a stúdió adjon zöld utat a folytatásnak. Bár erre gyakorlatilag semmi esély a közeljövőben, arra jó volt a dolog, hogy újra a reflektorfénybe helyezze a filmet és a gyenge szereplés okait.

Ron Howard (Hajsza a győzelemért, Egy csodálatos elme), aki veteránként ugrott be a kirúgott Phil Lord és Chris Miller helyére, egy friss interjújában elmondta, hogy ő maga nagyon élvezte a munkát, és a fogadtatással sem voltak komoly kivetnivalói, azt azonban elismerte, hogy jobb érzéssel töltötte volna el, ha erősebben szerepel a kasszáknál a  Solo: Egy Star Wars-történet. És ha már erre terelődött a szó, nem ment el szó nélkül a trollok mellett sem.

"Akárhány milliót termelt globálisan, azt a franchise rajongóinak köszönheti, de sajnos valamiért nem érte el a kritikus küszöböt. Az időzítés, a fiatal Han Solo karaktere, az előző film miatt támasztott elvárások... ezek merülnek fel legtöbbször, és talán van is benne valami. És persze a trollok, határozottan. Elég agresszívak voltak. Érdekes dolog ez" - mondta.

A RottenTomatoes-on egyébként 70 százalékon áll a film kritikai értékelése, ami egyáltalán nem rossz, ennek ellenére mégis igen negatív volt a film visszhangja.

"Egyáltalán nem vettem magamra, ennek ellenére nem esett jól. Szerintem Alden Ehrenreich (a film címszerepét alakító színész) remek munkát végzett, rendkívül tehetséges és eltökélt srác, de mindenkivel nagyon jól kijöttem."

A film anyagi bukása (egy ilyen produkciónál a 392 millió dolláros összbevétel szemben például a Zsivány Egyes 1 milliárdjával) után a Disney stratégiát váltott, és egyértelművé tették, hogy a közeljövőben nem számíthatunk további spin-offokra, ezzel együtt pedig visszavesznek a tempóból is, így előreláthatólag minden második, harmadik évben érkezik majd az újabb SW-mozi. 

A saga következő filmje, a Star Wars: Skywalker kora december 19-től a mozikban.