Egyre több hír érkezik a készülő új Dűne filmmel kapcsolatban, amelyet Denis Villeneuve rendez jelenleg is Jordániában.

A filmmel kapcsolatban már korábban is tudható volt, hogy igencsak parádés szereposztásokat láthatnak majd a nézők, de úgy tűnik, hogy az alkotók nem csupán ebbe fektettek komoly energiákat.

Frank Herbert azonos című monumentális regénye nem csupán fantáziadús cselekményével és erős hangulatteremtő erejével vált mára már klasszikussá. A könyv rendre egyedi nyelvet használ, saját kifejezésekkel, amelyek jelentését olykor magának az olvasónak kell felfejteni.

Úgy tűnik, hogy mindezt az új film készítői is fontosnak tartják, hiszen frissen érkezett a hír, hogy a stábhoz csatlakozott a Trónok harca nyelvésze, David Peterson. A szakember egyenesen a stúdiótól kapott engedélyt, hogy elárulhassa, hivatalosan is dolgozik a produkción, azt azonban konkrétan nem mondhatta el, mit is csinál pontosan.

Annyi bizonyos, hogy Peterson csakugyan saját nyelvezetet ír a Dűne legújabb adaptációjához, de rajongók számára bizonyára kellemes meglepetés lehet majd, ha hallhatják megszólalni az olyan nyelveket, mint a Fremen, a Galach vagy Chakobsa.

A produkcióval kapcsolatban egyelőre nem érkeztek további hírek, a forgatások tehát zajlanak, így ha minden ütemszerűen halad az új Dűne már 2021-ben megérkezhet a mozikba.