A Trónok harca rendezőjével készül a Batwoman sorozat pilotja

Ruby Rose nemrég azzal futott egy nagy kört a magyar médiában, hogy – miután elszörnyülködött a magyar egészségügy állapotán – fogta magát, és bevásárolt egy kórháznak. A színésznő ezzel számos új rajongók szerzett magának a régiek mellé, akik minden bizonnyal örülnek majd annak a hírnek, hogy előrébb mozdult a színésznő főszereplésével készülő, esetleges Batwoman-sorozat sorsa.

A CW nemrég jelentette be, hogy berendelt egy pilot-részt a sorozatból David Nutter rendezésében, aki nem először adja a nevét egy szériához, sőt – elég régi és tapasztalt motorosnak számít a szakmában olyan produkciókkal a háta mögött, mint a Trónok harca, a A zöld íjász, a Homeland: A belső ellenség vagy a Flash - A Villám.

Még nyáron röppent fel a hír, hogy készülő sorozat forgatókönyvét Caroline Dries írja – főszereplőnek pedig adja magát az 9. rész második részében szereplő Rose, aki akkor öltötte magára először Batwoman jelmezét.

Ha a sorozatot megveszik, és valóban elkészül, akkor ez lesz az első olyan élőszereplős szuperhős-sorozat, amelyben a főszereplő karakter meleg. Nem mellesleg nem csak a karakter, hanem maga a Kate Kane-t megformáló ausztrál színésznő is, aki évek óta vállalja nyilvánosan is szexuális beállítottságát. A hír nyilvánosságra kerülésekor természetesen nem mindenki örült maradéktalanul annak, hogy Rose kapta a szerepet, és hogy a tervezett sorozat köré épül majd, ám a pozitív visszajelzések – és az idő – el is nyomta ezeket.

Arra persze nincs garancia, hogy a pilot-rész után a sorozat valóban meg is valósul, de nem kell nagy agytrösztnek lenni ahhoz, hogy a DC szépen muzsikáló tévés sorozatai mellett ne lássuk a potenciált Batwoman történeténben. A hivatalos szinopszis szerint a társadalmi igazságtalanságok ellen harcoló leszbikus utcai harcos felveszi a kesztyűt Gotham védelmének érdekében – ám ahhoz, hogy diadalmaskodjon, először a saját belső démonaival kell leszámolnia. Az Elseworlds crossoverből az is kiderül, hogy Gotham már 3 éve nélkülözi Batman jelenlétét, aki ugyan nem halt meg, csak eltűnt – vagyis remek lehetősége lenne arra, hogy a Batwoman részeiben térjen vissza.

Ha a sorozat megvalósul, akkor előreláthatólag a 2019-2020-as évadban láthatjuk majd, ami nemsokára itt van – vagyis a CW-nek minél előbb meg kell hoznia a döntést, hogy zöld lámpát ad-e a produkciónak, vagy sem. Elnézve az Elseworlds és a karakter körüli felhajtást, valószínűleg belevágnak majd.