Áttörést értek el a tudósok a szintetikus pókháló kifejlesztésében. Most már csak az a kérdés, mikor hintázhatunk ezzel a felhőkarcolók között.

Sarah Stellwagen és Rebecca Renberg ért az időzítéshez: már csak hetek kérdése, és a mozikban a Pókember – Idegenben, a két tudós pedig a napokban nyilvánosságra hozta az elmúlt hónapok kutatásainak eredményeit. Ezek szerint sikerült szintetikusan előállítaniuk az úgynevezett 'pók ragasztót', az anyagot, ami ragacsossá teszi a pókhálót.

A tudósokat régóta foglalkoztatja a pókhálóhoz hasonló erősségű és rugalmasságú anyag kifejlesztése, és bár a végső megoldás még odébb van, Renberg és Stellwagen kutatása áttörésnek számít a területen. 

"Nagyon izgatott vagyok, hogy sikerült a helyére illeszteni a kirakós hiányzó darabját, mert igen nagy kihívást jelentett" - mondta Stellwagen.

Bár attól továbbra is messze vagyunk, hogy ennek a felfedezésnek a hatására Queensben (vagy bárhol a világon) egy tinédzser fiú igazságosztó szuperhősnek álljon, Stellwagen szerint erre nem is feltétlenül érdemes számítani, ugyanis a felfedezés ennél praktikusabb célokat fog szolgálni.

A Jake GyllenhaalSamuel L. Jackson, Jon FavreauTom Holland és Zendaya  főszereplésével érkező, a Marvel moziverzumának harmadik fázisát lezáró Pókember – Idegenben július 4-től látható a mozikban! A film legújabb előzetesét idelent nézheted meg.