A nem éppen hétköznapi család története számos feldolgozást megért az utóbbi évtizedekben. Mind közül a legismertebb talán az 1964-es sorozat, amely két éven keresztül volt látható a televíziók képernyőjén.

A rajongóknak csaknem 27 évet kellet várniuk, hogy egy egészestés filmváltozat a mozikba kerüljön, és bár a Barry Sonnenfeld rendezte Addams Family - A galád család egy Arany Málnát is hazavihetett, mindez talán egy cseppet sem árnyékolja azt a tényt, hogy a film a megjelenés évében egy Oscar-díj jelölést is magáénak tudhatott a legjobb jelmeztervezés kategóriában, Morticiát alakító Anjelica Huston pedig Golden Globe jelölést is kapott a legjobb színésznőnek járó kategóriában.

Houston alighanem meg is érdemelte volna a kitüntetést, hiszen a színésznő alaposan megszenvedett a szereppel. Morticia sminkjét közel 4 órán tartott elkészíteni, ráadásul, hogy minél autentikusabban nézzen ki a szerepben, Houston szemhéjait egy vékony fonállal feszítették ki finoman, illetve egy acélfűzt is viselnie kellett a forgatások alatt, hogy alakja minél vékonyabb legyen. A szerkezet nem csupán annyira kényelmetlen volt, hogy képtelenség volt benne leülni, az állandó viselés miatt a színésznőt folyamatosan fejfájás gyötörte a munkálatok során.

Bár Fester bácsi szerepét korábban Danny DeVito és Bob Hoskins is elutasította, furcsamód a készítők választása Christopher Lloydra esett, aki talán túlságosan is magas volt a karakter megformálására. A színész végül rogyasztani volt kénytelen a felvételek alatt, Fester bácsi lényegében emiatt is sántikál a jelenetekben.