Al Pacino elmagyarázta, mi történt valójában tegnap az Oscar-gálánA kép forrása: YouTube / ABC News

Al Pacino mindenkit alaposan meglepett az idei Oscar-gálán, miután a színész a legjobb filmnek járó díj átadásakor a jelölteket mellőzve, egyszerűen csak bemondta a győztes címet.

“Úgy tűnik, némi vita van arról, hogy tegnap este nem említettem minden filmet név szerint, mielőtt bejelentettem a legjobb film díját. Csak szeretném tisztázni, hogy nem az én szándékom volt kihagyni őket, inkább a producerek döntése volt, hogy ne mondják el őket újra, mivel a ceremónia során egyenként kiemelték őket. Megtiszteltetés volt számomra, hogy részese lehettem az estének, és úgy döntöttem, hogy követem azt a módot, ahogyan ők szerették volna, hogy ezt a díjat átadják” - írja a színész egy általa kiadott közleményben.

Miután Al Pacino felsétált a színpadra egyszerűen csak bejelentette az Oppenheimer címét, ezzel viszont sokakat sikerült összezavarni, így találgatások merültek fel azzal kapcsolatban, hogy mindez nem is volt egyeztetve a szervezőkkel.

“Tisztában vagyok vele, hogy a jelölés hatalmas mérföldkő az ember életében, és az, hogy nem ismerik el teljes mértékben, sértő és bántó. Ezt olyan emberként mondom, aki mélyen rokonszenvezik a filmkészítőkkel, színészekkel és producerekkel, így mélyen együtt érzek azokkal, akiket ez a mulasztás sértett, és ezért éreztem szükségesnek, hogy megtegyem ezt a nyilatkozatot” - tette hozzá a színész.

Molly McNearney, az Oscar-gála producere az Oscar-gála után a Variety-nek adott interjúban azt is elmondta, hogy "kreatív döntés volt", hogy Pacino nem sorolta fel mind a 10 jelöltet a legjobb film kategóriában, mielőtt bejelentette volna a győztest. 

“Mire a műsor végére érünk, már mind a 10 legjobb filmes klipcsomagot láttuk. Az emberek csak azt akarják hallani, hogy ki nyer, és eléggé készen állnak arra, hogy vége legyen a shownak. Legalábbis mi erre számítottunk. Szóval nem adtunk neki klipcsomagot. Nem adtunk neki felolvasásra jelöléseket. Elnézést kérek, ha az a döntésünk, hogy nem kellett végigolvasnia az összes jelölést, nehéz helyzetbe hozta őt” - nyilatkozta McNearne a gála után a Variety magazinnak.