Az 1982-es E.T. A földönkívüli igazi filmtörténeti klasszikus, amire a mai napig rengeteg más alkotás is szívesen visszautal. A filmet rendező Steven Spielberg köztudottan közeli jó barátja George Lucasnak, aki pedig a Star Wars filmek atyja. És akkor el is érkeztünk a nagy talánynak: lehet, hogy E.T. valójában egy messzi-messzi galaxisból származik?

A rajongók az évek során rengeteget vitatkoztak arról, hogy a E.T. valójában a Star Wars univerzumból származik. Erre aztán az 1999-es Star Wars I. rész - Baljós árnyakban egyértelmű bizonyítékot is kaptunk. A szenátus ülésén ugyanis az éles szeműek kiszúrhatták az ezernyi idegen faj között E.T. fajtársait is.

Szóval az most már egyértelmű, hogy ő is a galaxisnak abból a szegletéből származik. Ezt egyébként az is alátámasztja, hogy a saját filmjében, mikor Halloween alkalmából kimennek a városba és szembejön vele egy Yodának öltözött kisfiú, E.T. felismeri az alakot és felkiált: Otthon!

Persze ez akkoriban csak egy mókás utalásnak tűnt, amiből aztán sok-sok évvel később konkrét kapcsolat is született a két franchise között. Innen pedig már csak egy apró lépés eljutni oda, hogy E.T. valójában Jedi lovag is volt.

A legjobb bizonyíték erre a teóriára ő maga, illetve a különleges képességei. E.T. ugyanis képes visszahozni az életbe egy elpusztult virágot, illetve képes a puszta akaratával a levegőbe emelni saját magát, Eliotot és a biciklijét a film talán legemlékezetesebb jelenetében. Ki más lenne erre képes, mint egy az Erőt uraló Jedi lovag?