Már a hazai mozikban a kultikus Ragyogás folytatása, mellyel az első kritikák alapján Mike Flanagannek sikerült a kis híján lehetetlen: ötvözte Kubrickot és Stephen Kinget egy önálló és eredeti adaptációban. Ewan McGregor főszereplése pedig már csak hab a tortán. 

A ragyogás nem múlik el. A kisfiú, aki túlélte mindazt, amit apja művelt vele és családjával a magányos Szépkilátás Hotelben, felnőtt – de viseli az egykori traumák nyomát. Miután nagy nehezen kiverekszi magát az alkoholizmusból, egy hospice-házban talál munkát, ahol halálukra váló ápoltjai Álom doktornak becézik. Danny Torrance (Ewan McGregor) tudja magáról, hogy különleges erők laknak benne. És ezek akkor támadnak fel, amikor találkozik egy lánnyal, aki az övéhez hasonló képességgel rendelkezik, csak sokkal erősebbel. És a régi szellemek és a régi félelmek visszatérnek. A ragyogás erősebb, mint valaha… Stephen King végre megírta kultikus regénye, A ragyogás folytatását, amely még szerinte is „túl félelmetes” lett. A filmváltozat világsztárokat vet be, és szintén nem takarékoskodik a rémülettel.

A produkciót Mike Flanagan írta és rendezte (A Hill-ház szelleme, Oculus), míg a főbb szerepeket Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Jacob Tremblay, Zahn McClarnon, Bruce Greenwood, Cliff Curtis és Jocelin Donahue alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Mike Flanagan rendező rengeteg időt töltött azzal, hogy képkockáról képkockára tanulmányozza a Ragyogás Panoráma Hotelben játszódó jeleneteit, hogy a filmjében tökéletes hűséggel jeleníthesse meg a szállodát.
  • Ewan McGregor egy interjúban elmondta, hogy többször újranézte a Ragyogást a forgatás előtt. A színész bevallása szerint Jack Nicholson hangjából és artikulációjában is inspirálódott, ugyanis úgy vélte, hogy Danny karakterében sok van az apjából.
  • A szerepre való felkészülés során Ewan McGregor a Ragyogásban a fiatal Dannyt alakító egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki napjainkban biológiatanárként dolgozik.
  • Stephen King egy interjúban elmondta, hogy először 1998-ban merült fel a Ragyogás folytatásnak megírása, miután valaki megkérdezte tőle, hogy mi történt Danny karakterével a regényben játszódó eseményeket követően.
  • A film főszerepére olyan sztárok is pályáztak, mint Dan Stevens, Chris Evans, Matt Smith és Jeremy Renner, de a rendező választása végül Ewan McGregorra esett, a döntésére pedig maga Stephen King is az áldását adta.
  • Ewan McGregor csak két évvel idősebb, mint Danny Lloyd, akik az 1980-as Ragyogásban alakította Danny Torrance karakterét.
  • A varázsló/bohóc Mysterio Stephen King bevallása alapján a Pókember képregények egyik népszerű gonosza után kapta a nevét.
  • Az Álom doktor a 2017-es Stephen King adaptáció, az AZ hatalmas anyagi sikere után kapott csak zöld utat a Warnertől.
  • Az azonos című Stephen King regény 36 évvel az 1977-es Ragyogást követően került a könyvesboltok polcaira.
  • Az Álom doktor forgatása 2018. szeptemberében kezdődött meg Georgia államban. A forgatási helyszínek: Atlanta, St. Simons, Fayetteville Covington, Canton, Midtown, Stone Mountain, Porterdale. A munkálatok 2018. decemberében értek véget.

Hazai premierdátum: 2019.11.07.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: