Amerika kapitány már A hihetetlen Hulkban is cameózott, de kivágták. Most kiderült, hogy miért…

A korai években kevésbé zajlottak szervezetten a dolgok az MCU berkein belül, bár 2008-ban debütált Vasember hatalmas sikernek örvendett, az őt követő Hihetetlen Hulkról már nem lehet elmondani ugyanezt.

Mindenesetre a Marvelnél már akkor egy nagy összefüggő történetben gondolkodtak, A hihetetlen Hulk pedig történetesen az Amerika Kapitányt vezette volna fel eredetileg. Erről árulkodik legalábbis az a kivágott jelenet, amelyben néhány képkocka erejéig felbukkan a karakter.

A jelenetben Bruce Banner egy fagyos és jeges vidékre utazik, hogy magányba burkolózva egy pisztollyal megpróbáljon végezni magával. A benne lakozó teremtmény azonban ezt egyszerűen nem engedi, az átalakulás megtörténik, a pisztoly noha eldördül, a lövés zaja azonban egy lavinát indít el, amely végigsöpör a tájon.

Igazán szemfülesnek kell lennie annak, aki ki akarja szúrni a Kapitányt és az ikonikus pajzsot a szóban forgó jelenetben, az egyik kimerevített képkockán azonban megfigyelhető az alakja és persze maga a pajzs is.

A jelenetet végül törölték, mivel Marvelnél úgy gondolták, hogy a hangulata meglehetősen sötét.