Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Fede Alvarez filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 7 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban a következő hetek egyik legjobban várt filmje (Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér), melynek premierjét itthon is komoly várakozások előzik meg. A produkciót Steven Knight, Stieg Larsson, Jay Basu és David Lagercrantz története alapján Fede Alvarez rendezte (Vaksötét, Gonosz halott), míg a főbb szerepeket Stephen Merchant, Claire Foy, Sylvia Hoeks, Vicky Krieps, Sverrir Gudnason, Claes Bang és Lakeith Stanfield alakítják.

Íme tehát 7 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Stieg Larsson tíz részesre tervezte Lizbeth Salander és Mikael Blomkvist történetét. A szerző halála után a jegyzetek párjához, Eva Gabrielsonhoz kerültek. Azonban mivel nem voltak házasok, a jogok az író édesapjára illetve fivérére szálltak, csakhogy a két fél nem tudott egyezségre jutni, hogy milyen irányban folytatódjon a Millenium-trilógia. A család ekkor szerződtette le David Lagercrantzot, hogy írja meg a folytatást.
  • A film főszerepére Natalie Portman és Scarlett Johansson neve is felmerült, de a rendező választása végül a The Crown című sorozat tehetségére, Claire Foy-ra esett.
  • Millenium-trilógia írója, Stieg Larsson 2004-ben hunyt el, a regénysorozat folytatását az "I am Zlatan Ibrahimovic" című bestseller svéd sztárszerzője, David Lagercrantz írta meg.
  • 2015 novemberében a The Hollywood Reporter adott hírt elsőnek arról, hogy a Sony Pictures Entertainment elkészíti a Millenium-trilógia folyatásának filmadaptációját.
  • A film forgatása 2018. januárjában kezdődött meg Berlinben. A munkálatok áprilisban értek véget Stockholmban.
  • Ez a ötödik film Stieg Larsson trilógiája nyomán. Három svéd produkció után David Fincher 2011-ben készítette el a regénysorozat első részének hollywoodi adaptációját, azonban a gyenge eredmények miatt végül nem készült el a folytatás. Az Ami nem öl meg új rendezővel és főszereplővel kerül a mozikba.
  • Az Ami nem öl meg Stieg Larsson Millenium-trilógiájának folytatása David Lagercrantz tollából.

Hazai premierdátum: 2018.11.08.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: