Vin Diesel és Paul Walker (galériánkban) neve örökre egybe forrt a Halálos iramban franchise filmjeivel. Sajnos utóbbi már nem lehet velünk, ami épp egy autóbaleset miatt alakult így. A filmekben kettejük közül mindig is Vin Diesel karaktere számított a profibb autósnak, ám valójában épp fordítva volt.

Erről korábban maga Vin Diesel mesélt egy interjúban, amelyben felelevenítette az első film forgatását, és annak néhány érdekes részletét. Mint kiderült, több olyan jelenet is volt a filmben, amit valós események ihlettek.

Paul Walkerről köztudott volt, hogy imádja a sportkocsikat. Saját bevallása szerint már egészen fiatal kora óta vonzódott a sebességhez, ami valószínűleg genetika is lehetett, mivel a nagyapja a Ford színeiben volt autóversenyző. Még az ezredforduló környékén a színész egy interjúban elárulta, hogy tinédzser korában valóban vett részt illegális gyorsulási versenyeken, amelyek a hétköznapok részét képezték a San Fernando völgy környékén. Szóval a való életben pont fordítva volt: nem a Domot alakító Vin Diesel volt az illegális gyorsulási versenyek szakija, hanem épp Paul Walker.

De visszatérve Vin Diesel interjújához, a színész elmesélte, hogy még az első film forgatása előtt Paul Walkerrel elmentek egy igazi éjszakai illegális gyorsulási versenyre. És ott minden pontosan úgy történt, ahogy azt később a filmben is láthattuk. Összegyűltek az emberek mindenféle menő autókkal, versenyeztek egymással, majd egyszer csak felbukkant a rendőrség, és mindenki menekülőre fogta. Ki autóval, ki pedig futva – ők ketten szintén gyalogosan próbáltak meg kereket oldani. Ám egyszer csak az egyik versenyző lefékezett mellettük és intett, hogy szálljanak be. Ismerős? Nem véletlen, mivel ezt az esetet is feldolgozták a filmben.

Vin Diesel még azt is elárulta, hogy az első film autós jeleneteiben, ahol összegyűltek a versenyzők, több valódi éjszakai versenyző is szerepel. Azért hívták el őket a forgatásra, hogy a színészek könnyebben beleélhessék magukat a szerepükbe.

Halálos iramban 10 már a mozikban.