Ana de Armas szerint "undorító", hogy a várva várt Marilyn Monroe-életrajzi filmből, a Szöszi című filmből - amely NC-17-es besorolású - a meztelenség vírusként terjed az interneten.

A 34 éves kubai és spanyol színésznő lenyűgözően nézett ki a Variety magazin legújabb számának címlapján, ahol őszintén beszélt arról, hogyan fog reagálni arra, ha a meztelen testéről készült klipek körbejárják majd a világot. Ana hangsúlyozta, hogy fontos a kontextus, hiszen azt mondta: "Tudom, mi fog vírusként terjedni."

"...és ez undorító. Már a gondolat is felzaklató. Nem tudom irányítani; nem igazán tudod irányítani, hogy mit csinálnak, és hogyan ragadják ki a dolgokat a kontextusból. Nem hiszem, hogy meggondoltam magam, csak rossz szájízzel gondolok arra, hogy a klipek alapján milyen jövő vár rám".

A nagy érdeklődéssel várt filmről szóló kritikák közül sokan megjegyezték, hogy Andrew Dominik rendező mennyire a kétségbeesés mélyére vitte Marilyn történetét. Ana így nyilatkozott erről: "Olyan dolgokat tettem ebben a filmben, amiket soha senki másért nem tettem volna meg, soha. Megtettem érte (Marilynért), és megtettem Andrew-ért is".

A tehetséges színésznő minden erejét beleadta az ikon eljátszásába, olyannyira, hogy nehezen hagyta maga mögött a karaktert, hiszen a Szöszi befejezése után egy nappal a James Bond-film forgatására Londonba repült, hogy eljátssza Paloma karakterét.

Erről így mesélt: "Nem tudtam lerázni magamról. Nem tudtam elengedni őt. Néhányszor meglátogattam a temetőjében - szerettem volna még egyszer elmenni hozzá". Ennek eredményeképpen Ana úgy véli, hogy James Bond karakterében van némi Marilyn, mint mondta: "Ha most Palomára gondolsz. Biztos vagyok benne, hogy van benne egy kis Marilyn. Van! Az energiája, a bája és ez a dolog, hogy belülről világított - Paloma ellopott belőle egy kicsit."

A film, amely NC-17-es besorolást kapott, feltárja a legendás ikon történetét, amelyben a befolyásos férfiak által elkövetett visszaélésekkel, valamint a drogfüggőségbe való süllyedésével foglalkoznak a készítők.

Adrien Brody, akit "A drámaíróként" emlegetnek, a harmadik és egyben utolsó férje, Arthur Miller szerepében tűnik fel, míg Bobby Cannavale a második férje, "A volt sportoló", Joe DiMaggio szerepében látható.

A film azonban nem egy szigorúan vett életrajzi film, és nem is Marilyn életét meséli el, mivel az alapjául szolgáló regény jelentős szabadságot enegd meg magának Monroe életével kapcsolatban. 

A film a kritikusoktól megosztó kritikákat kapott, amiért a film nagy részében de Armasnak meztelenül kellett szerepelnie, bár Ana szinte általános elismerést és Oscar-jelölést is bezsebelt az alakításáért.

A Blonde rendezője Andrew Dominik, aki korábban Brad Pitt és Casey Affleck rendezője volt a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (2007) című westerndrámában, majd a Ölni kíméletesen (2012) című neo-noir krimiben újra együtt dolgozott Pitt-tel. 

A Blonde/Szöszi szeptember 23-án további mozikba kerül, majd szeptember 28-án a Netflixen is bemutatkozik.

48 Szöszi  (2022)

családi | dráma | életrajzi | misztikus | romantikus

A filmben, Andrew Dominik rendező tolmácsolásában megismerhetjük Marilyn Monroe életét és munkásságát. A produkció alapját Joyce Carol Oates azonos című regénye... több»