Annyira utálják az HBO Max sorozatát a nézők, hogy rögtön történelmet is írtak vele

Már nem sokkal az indulás után is éles kritikákat kapott, mostanra viszont a Vilma minden idők legrosszabbra értékelt animációs sorozata lett.

Az IMDb portálon mindössze 1,3 pontot kapott összesítve a produkció. A népszerű és kultikusnak számító Scooby Doo mese újragondolása sokakat kiakasztott. A legtöbben úgy gondolják, hogy a Vilma nem a fiatal generációt célozza meg a mondanivalójával. Ahogy fokozatosan egyértelművé vált, hogy ez az animációs sorozat az idősebb korosztálynak készült, úgy egyre többen háborodtak fel azon is, hogy a cselekmény sokszor a szex és az erőszak témáját is beépíti a gegekbe.

Szabályos gyűlölethullám kerekedett a Vilmával szemben, amelyre már csak hab a tortán az élesen megfogalmazott szakmai kritika. “A sorozatot ellenző kritikusok ritka kombinációja, a baloldali nézők, akik egyszerűen csak rossznak tartják a sorozatot és a Scooby Doo rajongók, akik fel vannak háborodva a márka megváltoztatása miatt, mindez együtt a Vilmát az HBO történetének egyik legalacsonyabb nézettségű sorozatává tették” - írta a korábban a Forbes.

Azt mondják, minden nyilvánosság jó reklám. A Vilma esetében ez minden bizonnyal igaznak tűnik. A sorozatot ért negatív kritikák ellenére a Vilma szóvivője és a sorozat készítője, Mindy Kaling a Twitteren megosztott egy bejegyzést, amelyben a Vilma sorozatnyitójának sikerét köszöntötte.