Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76
Filmadatlap
 
16
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
4
Videók
 
Diesel   2018. 02. 17.

Maga a film egy baráti társaságban bekövetkezett tragédia köré épül fel. A történet kiváló viszont én nem nevezném horrornak inkább egy komolyabb hangvételű thrillernek. Az eleje gyors a közepe elég rendesen belassul, de a film utolsó kb. 20 percében ismét lendületre kap. Ami pozitívum volt számomra, hogy a történetbe beleszőtték a skandináv mitológia misztikumát. A zene a hanghatások is jók voltak. Ami nekem személy szerint negatívum volt az a vége. Már a film vége felé vártam hogy "na akkor most kiderül hogy mi ez az egész". Hát a várva várt katarzis elmaradt és számos kérdést vetett fel bennem. Kicsit a befejezésre jobban rágyúrhattak volna mindenesetre szerintem jó volt.

 
gondi94   2018. 03. 15.

Pozitív meglepetés számomra a Netfilx saját horrorja. Nem az a tucat horror, ahol minden pillanatban előugrik valami ijesztő (és közben nincs is hatása, értelme!), hanem igazi hangulatos, atmoszférára központosító film. Nagyon szép táj, szimpatikus színészgárda, tökéletes zene, hanghatások. Belekötni csak a végébe lehet, ugyanis nincs nagy csattanó vagy óriási csavar, ennek ellenére igazi gyöngyszem a film. Forradalmasítani nem fog, sőt nem is akarja a műfajt, viszont átemel más művekből és azt megfelelően alkalmazza!


 
BoBamburg   2018. 02. 24.

Nagyon bírom az ilyen jellegű erdei horrorokat és ez a film se okozott csalódást. Volt egy erős Blair Witch Project hangulata (lassú cselekmény, erdőben tékózló társaság akikkel fura, sejtelmes dolgok történnek..). Képi világ és zenei atmoszféra nagyon ott volt. Végén már átkapcsolt gyorsabb tempóba, katarzis meg minden, de a végét az utolsó 5 percben túl egyszerűen zárták le, és nem volt minden tiszta. Az azért zavart, kissé elütött a film addigi minőségétől :\

 
respect the movies   2018. 03. 09.

Szerintem egy kimondottan hangulatos jó kis horrorfilm volt, főleg a mostani horrorfilmes felhozatalból emelkedik szépen ki ez a film! Talán a film sokakat meg fog majd osztani, mert aránylag sok minden keveredik benne! Van benne drámai elemek, méghozzá nem is rosszul megírva, félelmetes hangulat, erdőben bolyongás, skandináv mitológia, és még egy csipetnyi szörnyfilmes hangulat is! Engem mégis amiben a legjobban meg tudott fogni, az a hangulata volt! A rendezőnek (David Bruckner), sikerült egy nagyon is hatásos, kiváló hangulatot teremtenie, ami rengeteg misztikummal van még pluszba megfűszerezve, ezért a néző kíváncsiságát alaposan fel is tudta piszkálni, mert hát a film történetét, csak az utolsó 20 percben értjük meg! Én is úgy éreztem hogy nagyon erősen indít a film, tulajdonképpen az első 45 perce szinte csak a hangulatteremtésre és a karakterek bemutatására, illetve a film drámai oldalának megismerésével megy el és mindez nagyon is élvezhető kivitelezésben! A film közepe talán egy kicsit leenged hangulatterén, de a film utolsó 10 percében ismét padlóig nyomatják a gázpedált! A befejezése nem rossz, sokaknak ez az ami miatt lepontozhatják a filmet! A karakterek jók voltak végig a filmben, szinte már izgulni is lehetett a sorsuk iránt! Remélem hogy egyre több hasonló filmet fognak majd készíteni, mert a horrorrajongóknak erősen ajánlót e film megtekintése!

 
Queenakasha   2018. 04. 02.

Jóra értékeltem ezt a filmet, mert a hangulata nagyon rendben volt és a hatás nem maradt el, de valójában az egész film az Ideglelés alapjaira építkezik. Persze kicsit átdolgozva, néhány elem kicserélve és felturbózva, hogy a mai elvárásoknak is megfeleljen, valamint ami a különbség, hogy ebben láthatóvá válik ami elől menekülnek ami a film hátrányára válik, és a film vége meg a "magyarázat" is elég nagy marhaság ami az addig jól felépített hangulatot le is rombolja. Jól csinálták az Ideglelésnél, a kevesebb több. A legrosszabb az, hogy nekem azonnal eszembe jutott egy olyan lehetséges befejezés/csavar amivel egy rettentő jó filmet kaptunk volna még így is, hogy az alapok nem saját ötletből fakadnak.

Rafe Spall
Rob James-Collier
Sam Troughton
Arsher Ali
Arsher Ali
Arsher Ali
Rafe Spall
 
A jól megteremtett feszültséget némiképp eloszlatja – vagy legalábbis más aspektusba helyezi- az addigi rejtett, és a félelemfaktor forrásaként funkcionáló tényező egzakt bemutatása. Ennek ellenére, összességében a The Ritual korrekt kis filmnek mondható, bár nem hoz újdonságot a palettára, kikapcsol, szórakoztat.
Értékelés: 7/10 több»
 
Mindenkinek lelkesen ajánlom, de főleg azoknak, akik vágynak valami különleges, metaforikus és rideg horrorra, ami képes elejétől a végéig feszülten tartani az atmoszférát.
10/10 több»
 

A reklámkampány alatt a "They should have gone to Vegas" (Las Vegasba kellett volna menniük) szlogennel futott a film, viszont a 2017. október 1-i Las Vegasi lövöldözés miatt - amikor egy 64 éves nyugdíjas könyvelő 59 embert ölt meg fegyverével, majd öngyilkos lett - megváltoztatták "They should have gone to Ibiza"-ra (Ibizára kellett volna menniük).

(koricapito )
 

A filmben szereplő színészek közül kettő is játszott az 'Alien' franchise valamelyik filmjében. Nevezetesen Rafe Spall (Luke), aki a 'Prometheus'-ban a Millburn nevű karaktert alakította, míg Sam Troughton (Dom) az 'Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen' moziban Thomas Parks volt.

(koricapito )
 

A filmet a kritikusok kedvelték, a Rotten Tomatoes oldalon 71%-ot kapott!

(respect the movies )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.