Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
16
Szereplők
9
Vélemények
8
Képek
4
Videók
 
Diesel   2018. 02. 17.

Maga a film egy baráti társaságban bekövetkezett tragédia köré épül fel. A történet kiváló viszont én nem nevezném horrornak inkább egy komolyabb hangvételű thrillernek. Az eleje gyors a közepe elég rendesen belassul, de a film utolsó kb. 20 percében ismét lendületre kap. Ami pozitívum volt számomra, hogy a történetbe beleszőtték a skandináv mitológia misztikumát. A zene a hanghatások is jók voltak. Ami nekem személy szerint negatívum volt az a vége. Már a film vége felé vártam hogy "na akkor most kiderül hogy mi ez az egész". Hát a várva várt katarzis elmaradt és számos kérdést vetett fel bennem. Kicsit a befejezésre jobban rágyúrhattak volna mindenesetre szerintem jó volt.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 13.
Egy remek ötlet elpocsékolása.

Kíváncsi voltam rá nagyon, mert sok jót olvastam róla, valamint egész jó értékeléseket kapott. "Szokásos" történeten alapszik, mivel egy baráti társaság indult neki egy kis túrának és a szokottól eltérően, jó pörgősen egészen gyorsan folyt a történet. Arról nem beszélve, hogy kisebb izgalmakat kaptunk az elején még a "civilizációba" és az egész kalandot ez a bizonyos izgalmas jelenet fűszerezte meg. A film közepén amint kezdett kialakulni, körberajzolódni az egész story lényege, inkább nevezném misztikusnak mit sem horrornak, talán azzal a lendülettel le is lassult a történet. Szerencsére nem tartott sokáig, amikor már arra vártam, hogy kaszálják el az egészet és záródjon le az egész kergetőzés, kaptunk egy újabb morzsát, mivel pár főből álló kis "falura" bukkantak a megmaradt túlélők és újra beindult a véleményem szerint nem horror, hanem misztikus thriller. Bár maga az elképzelés meg a megvalósítás példaértékű volt, mert látványos helyenként idegtépő izgalmas kis filmet kaptunk a fiatal David Bruckner rendezőtől, csak azt nem értem, ha már egy jó kis történet lapul e mögött akkor miért nem lehet egy normális szörnyet kitalálni vagy akkor már bőven bele illet volna egy mutáns család, mint a Halálos kitérőben vagy akár egy démon, mert ez a SPOILER veszély ( isteni szarvasember ) nem nevezhető egy vérbeli szörnynek.


 
gondi94   2018. 03. 15.

Pozitív meglepetés számomra a Netfilx saját horrorja. Nem az a tucat horror, ahol minden pillanatban előugrik valami ijesztő (és közben nincs is hatása, értelme!), hanem igazi hangulatos, atmoszférára központosító film. Nagyon szép táj, szimpatikus színészgárda, tökéletes zene, hanghatások. Belekötni csak a végébe lehet, ugyanis nincs nagy csattanó vagy óriási csavar, ennek ellenére igazi gyöngyszem a film. Forradalmasítani nem fog, sőt nem is akarja a műfajt, viszont átemel más művekből és azt megfelelően alkalmazza!

 
BoBamburg   2018. 02. 24.

Nagyon bírom az ilyen jellegű erdei horrorokat és ez a film se okozott csalódást. Volt egy erős Blair Witch Project hangulata (lassú cselekmény, erdőben tékózló társaság akikkel fura, sejtelmes dolgok történnek..). Képi világ és zenei atmoszféra nagyon ott volt. Végén már átkapcsolt gyorsabb tempóba, katarzis meg minden, de a végét az utolsó 5 percben túl egyszerűen zárták le, és nem volt minden tiszta. Az azért zavart, kissé elütött a film addigi minőségétől :\

 
respect the movies   2018. 03. 09.

Szerintem egy kimondottan hangulatos jó kis horrorfilm volt, főleg a mostani horrorfilmes felhozatalból emelkedik szépen ki ez a film! Talán a film sokakat meg fog majd osztani, mert aránylag sok minden keveredik benne! Van benne drámai elemek, méghozzá nem is rosszul megírva, félelmetes hangulat, erdőben bolyongás, skandináv mitológia, és még egy csipetnyi szörnyfilmes hangulat is! Engem mégis amiben a legjobban meg tudott fogni, az a hangulata volt! A rendezőnek (David Bruckner), sikerült egy nagyon is hatásos, kiváló hangulatot teremtenie, ami rengeteg misztikummal van még pluszba megfűszerezve, ezért a néző kíváncsiságát alaposan fel is tudta piszkálni, mert hát a film történetét, csak az utolsó 20 percben értjük meg! Én is úgy éreztem hogy nagyon erősen indít a film, tulajdonképpen az első 45 perce szinte csak a hangulatteremtésre és a karakterek bemutatására, illetve a film drámai oldalának megismerésével megy el és mindez nagyon is élvezhető kivitelezésben! A film közepe talán egy kicsit leenged hangulatterén, de a film utolsó 10 percében ismét padlóig nyomatják a gázpedált! A befejezése nem rossz, sokaknak ez az ami miatt lepontozhatják a filmet! A karakterek jók voltak végig a filmben, szinte már izgulni is lehetett a sorsuk iránt! Remélem hogy egyre több hasonló filmet fognak majd készíteni, mert a horrorrajongóknak erősen ajánlót e film megtekintése!

Rafe Spall
Rob James-Collier
Sam Troughton
Arsher Ali
Arsher Ali
Arsher Ali
Rafe Spall
 
A jól megteremtett feszültséget némiképp eloszlatja – vagy legalábbis más aspektusba helyezi- az addigi rejtett, és a félelemfaktor forrásaként funkcionáló tényező egzakt bemutatása. Ennek ellenére, összességében a The Ritual korrekt kis filmnek mondható, bár nem hoz újdonságot a palettára, kikapcsol, szórakoztat.
Értékelés: 7/10 több»
 
Mindenkinek lelkesen ajánlom, de főleg azoknak, akik vágynak valami különleges, metaforikus és rideg horrorra, ami képes elejétől a végéig feszülten tartani az atmoszférát.
10/10 több»
 

A reklámkampány alatt a "They should have gone to Vegas" (Las Vegasba kellett volna menniük) szlogennel futott a film, viszont a 2017. október 1-i Las Vegasi lövöldözés miatt - amikor egy 64 éves nyugdíjas könyvelő 59 embert ölt meg fegyverével, majd öngyilkos lett - megváltoztatták "They should have gone to Ibiza"-ra (Ibizára kellett volna menniük).

(koricapito)
 

A filmben szereplő színészek közül kettő is játszott az 'Alien' franchise valamelyik filmjében. Nevezetesen Rafe Spall (Luke), aki a 'Prometheus'-ban a Millburn nevű karaktert alakította, míg Sam Troughton (Dom) az 'Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen' moziban Thomas Parks volt.

(koricapito)
 

A filmet a kritikusok kedvelték, a Rotten Tomatoes oldalon 71%-ot kapott!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.