Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

The Ritual (2017)

The Ritual
Filmadatlap
 
23
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
4
Videók

Galéria (8)

Rafe Spall
Sam Troughton
Arsher Ali
Arsher Ali
Arsher Ali
Rafe Spall

Videók (4)

 
Kóborló   2021. 01. 15.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Járt útról járatlanra ne lépj, mert megbánod!

Egy-két évvel ezelőtt volt már szerencsém ehhez az alkotáshoz, és emlékszem, hogy akkor kimondottan tetszett. Gondoltam, újra előveszem, és megnézem, hogy második megtekintésre is tudja-e hozni azt a minőséget, mint elsőre. Ezt azért is tartottam fon... teljes kritika»

 
Diesel   2018. 02. 17.

1

Maga a film egy baráti társaságban bekövetkezett tragédia köré épül fel. A történet kiváló viszont én nem nevezném horrornak inkább egy komolyabb hangvételű thrillernek. Az eleje gyors a közepe elég rendesen belassul, de a film utolsó kb. 20 percében... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 13.

0
Egy remek ötlet elpocsékolása.

Kíváncsi voltam rá nagyon, mert sok jót olvastam róla, valamint egész jó értékeléseket kapott. "Szokásos" történeten alapszik, mivel egy baráti társaság indult neki egy kis túrának és a szokottól eltérően, jó pörgősen egészen gyorsan folyt a történet. Arról nem beszélve, hogy kisebb izgalmakat kaptunk az elején még a "civilizációba" és az egész kalandot ez a bizonyos izgalmas jelenet fűszerezte meg. A film közepén amint kezdett kialakulni, körberajzolódni az egész story lényege, inkább nevezném misztikusnak mit sem horrornak, talán azzal a lendülettel le is lassult a történet. Szerencsére nem tartott sokáig, amikor már arra vártam, hogy kaszálják el az egészet és záródjon le az egész kergetőzés, kaptunk egy újabb morzsát, mivel pár főből álló kis "falura" bukkantak a megmaradt túlélők és újra beindult a véleményem szerint nem horror, hanem misztikus thriller. Bár maga az elképzelés meg a megvalósítás példaértékű volt, mert látványos helyenként idegtépő izgalmas kis filmet kaptunk a fiatal David Bruckner rendezőtől, csak azt nem értem, ha már egy jó kis történet lapul e mögött akkor miért nem lehet egy normális szörnyet kitalálni vagy akkor már bőven bele illet volna egy mutáns család, mint a Halálos kitérőben vagy akár egy démon, mert ez a SPOILER veszély ( isteni szarvasember ) nem nevezhető egy vérbeli szörnynek.

 
BoBamburg   2018. 02. 24.

1

Nagyon bírom az ilyen jellegű erdei horrorokat és ez a film se okozott csalódást. Volt egy erős Blair Witch Project hangulata (lassú cselekmény, erdőben tékózló társaság akikkel fura, sejtelmes dolgok történnek..). Képi világ és zenei atmoszféra nagy... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

0

A fene egye meg! Tökéletesen indul, egyenletesen pörög fel, és kifejezetten szép helyszínen, magával ragadóan láncol egyre beljebb és beljebb. Még a falunál is gyanútlanul néztem tovább, és erre a végére jött a nagy maflás; ami visszadobott a földre,... több»

 
elekm90   2018. 12. 25.

0

Jobb volt, mint amire számítottam. Mind a horror vonal, mind a drámai vonal jól kidolgozott, a kettőt jól ötvözi a film. A szereplők alakítása is rendben volt. A vége felé egy kicsit "lebutult" a film, de összességében érdemes adni neki egy esélyt. 7/10

 
respect the movies   2018. 03. 09.

0

Szerintem egy kimondottan hangulatos jó kis horrorfilm volt, főleg a mostani horrorfilmes felhozatalból emelkedik szépen ki ez a film! Talán a film sokakat meg fog majd osztani, mert aránylag sok minden keveredik benne! Van benne drámai elemek, mégho... több»

A film összbevétele 1 056 376 dollár volt (imdb.com).

 

A film a Netflix streamingszolgáltató kínálatában 2018. február 9-én debütált.

(Kóborló )
 

A film debütálása a 2017-es torontói filmfesztiválon volt, majd ezután Nagy-Britanniában pár moziban is bemutatták. Ezt követően csapott le rá a Netflix, és közel 5 millió dollárt fizetett azért, hogy a forgalmazási jogait megszerezhesse.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, David Brucknernek ez volt az első olyan rendezése, ahol egymaga látta el a rendezői feladatokat. A korábbi filmjeinél (A jel 2007, V/H/S 2012; Southbound, 2015) csak társrendező volt.

(Kóborló )
 

A film 6 nemzetközi filmfesztiválon is hivatalos versenyfilm volt, ezek közül négyet meg is nyert.

(Kóborló )
 

A reklámkampány alatt a "They should have gone to Vegas" (Las Vegasba kellett volna menniük) szlogennel futott a film, viszont a 2017. október 1-i Las Vegasi lövöldözés miatt – amikor egy 64 éves nyugdíjas könyvelő 59 embert ölt meg fegyverével, majd öngyilkos lett – megváltoztatták "They should have gone to Ibiza"-ra (Ibizára kellett volna menniük).

(koricapito)
 
Mindenkinek lelkesen ajánlom, de főleg azoknak, akik vágynak valami különleges, metaforikus és rideg horrorra, ami képes elejétől a végéig feszülten tartani az atmoszférát. több»
 
A jól megteremtett feszültséget némiképp eloszlatja – vagy legalábbis más aspektusba helyezi- az addigi rejtett, és a félelemfaktor forrásaként funkcionáló tényező egzakt bemutatása. Ennek ellenére, összességében a The Ritual korrekt kis filmnek mondható, bár nem hoz újdonságot a palettára, kikapcsol, szórakoztat. több»