Már a hazai mozikban Szász Attila első egészestés mozifilmje. A bemutató kapcsán cikkünkben 5 tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A Félvilág és az Örök tél alkotóitól ezúttal a mozikat célozták meg, nem is kérdés, hogy az Apró mesék az idei tavasz legnagyobb érdeklődést megelőző filmje. A produkciót Köbli Norbert forgatókönyve alapján Szász Attila rendezte (Félvilág, A berni követ), míg a főbb szerepeket Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Vivien Rujder és Kovács S. József alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Az eredeti tervek szerint Nagy Zsolt is szerepelt volna a filmben, azonban végül azért nem vállalta a megkeresést, mert nem tudott megállapodni a producerekkel a gázsit illetően. A szerepet végül Molnár Levente kapta meg.
  • Az Apró meséket összesen 494 millió forinttal támogatta a Filmalap.
  • Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró állandó munkatársaik is részt vettek a produkcióban, köztük a Nagy András operatőr, Hargittai László vágó, Parádi Gergely zeneszerző és Major Csaba hangmérnök is. A stáb korábban olyan filmeken dolgozott együtt változatlan felállásban, mint A berni követ, a Félvilág és az Örök tél.
  • Az Apró mesék az író-rendező páros, Köbli Norbert és Szász Attila harmadik közös munkája A berni követ és a Félvilág után, egyszersmind a duó első mozifilmje.
  • A Magyar Nemzeti Filmalap 10 millió forinttal támogatta az Apró mesék gyártásának előkészítését.

Hazai premierdátum: 2019.03.14.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: