75 Aquaman  (2018)

Ha hihetünk az ígéreteknek, hamarosan végre megérkezik James Wan filmjének első előzetese, melynek kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hónapok kérdése, és a mozikban a világszerte milliók által várt Aquaman, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét James Wan foglalhatta el (Démonok között, Fűrész), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Nicole Kidman, Willem Dafoe, Dolph Lundgren, Amber Heard, Patrick Wilson, Jason Momoa és Temuera Morrison. A forgatókönyvet James Wan, Will Beall, Geoff Johns, Paul Norris és Mort Weisinger szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod a filmről:

  • Bár eredetileg nem akarta elvállalni a szerepet, Zack Snyder végül meggyőzte Amber Heardöt arról, hogy csatlakozzon a stábhoz. A színésznő viccelődve elmondta, hogy amikor Snyder azt mondta: "Adunk egy kardot és egy koronát. Mit szólsz?", már nem tudott nemet mondani.
  • Az Aquaman forgatása 2017. május 4-én kezdődött meg. A forgatás Queenslandben, az ausztrál tengerparton zajlott, ráadásul a filmesek egy óriási stúdiókomplexum, a Village Roadshow Studios mind a kilenc műtermét kibérelték: az egyik közülük a legnagyobb a déli féltekén. A stáb azért rövid időre Új-Fundlandra, Szicíliába és Tunéziába is ellátogatott.
  • A film Geoff Johns 2011-es Aquaman című képregénye alapján készült.
  • Aquaman jelmezét idő előtt leplezte le Snyder (az eredeti tervek szerint a rajongók először az Igazság ligájában látták volna), aki közzétett egy fotót Momoáról Aquamanként 2015 februárjában. Mentségére legyen mondva, hogy előtte felhívta Momoát.
  • Matt Damon és Simon Baker is az esélyesek között volt a főszerepre.

•  Nicole Kidman nagy rajongója a rendezőnek, James Wannek, akit nyilvánosan a 'horror mesterének' nevezett a Insidious és a Démonok között kapcsán. A színésznő és a rendező jó viszonyban vannak, így nem is volt kérdés, hogy Wan Kidmant kérje fel Atlanna szerepére.

• Nicole Kidmannek a közelmúltban lett volna esélye arra, hogy DC-filmben szerepeljen, a Wonder Woman kapcsán visszautasította a felkérést Hyppolita szerepére. 

• Az Aquaman James Wan első szuperhősfilmje, és a harmadik, melynek nem horror a zsánere. 

Hazai premierdátum: 2018.12.20.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: