Arnold Schwarzenegger apaszerepben az új TerminátorbanA kép forrása: Photo © Paramount Pictures International

Bár a Terminátor: Genisys csak jövő nyáron érkezik a mozikba, a készítők a lassanként adagolt információkkal folyamatosan megpróbálják fenntartani a film körüli hype-ot. Az Entertainmenty Weeklyben megjelent cikkből végre konkrétumokat is megtudhatunk a produkcióval kapcsolatban.  

Ezek közül a legérdekesebb Sarah Connorral áll összefüggésben, aki a robotok elleni háború vezérének, John Connornak az édesanyja. A film története 2029-ben játszódik, a Skynet és az emberek között háború dúl, azonban az alkotók alaposan tovább gondolták az eredeti történetszálat. Az emberek vezetője John Connor (Jai Courtney), azzal a céllal küldi vissza 1984-be hű társát, Kyle Reese-t (Jason Clarke), hogy a férfi megvédje az édesanyját. Reese-nek azzal kell szembesülnie, hogy Sarah (Emilia Clarke) addigra már képzett harcos, akit fiatal korától a T-800-as Terminátor (Arnold Schwarzenegger) nevelt fel, és tanított meg a fegyverek használatára, és akit nem mellesleg apának szólít.

Mindezek türkében már érthetőbb, hogy mit értettek az alkotók azon, hogy az új rész önmagában is élvezhető lesz, és nem szükséges hozzá az előző epizódok ismerete, és az is, hogy miért ódzkodtak a remake és a reboot fogalmaitól.  A most napvilágot látott információk még nem biztos, hogy meg fogják győzni a rajongókat, akik nemtetszésüknek adtak hangot azt követően, hogy kiderült, a Terminátor: Genisys a stúdió tervei szerint PG-13 korhatárbesorolást fog kapni.

Az Entertainment Weekly két különbőz címlappal jelenik meg. Míg az egyiken Emilia Clarke  (Trónok harca) és Jai Courtney (Die Hard - Drágább, mint az életed), a másikon  Matt Smith (Ki vagy, Doki?) és Jason Clarke (A majmok bolygója: Forradalom)  látható.

A filmet Alan Taylor (Thor: Sötét világ) rendezi, a premier dátumát 2015. május 1-ére tűzték ki. A sikeres bemutató esetén a film trilógiává bővülhet, melyek az előzetes tervek alapján 2017-ben és 2018-ban kerülnének a mozikba.