Alfonso Cuarón egy friss interjúban beszélt arról, hogy rendkívül furcsán érezte magát annak idején, amikor a Warner Bros. megkereste őt a Harry Potter és az azkabani fogoly rendezésével.

“Össze voltam zavarodva, mert ez egyáltalán nem volt a látóteremben. Gyakran beszélek Guillermo del Toróval, és néhány nappal később felhívtam: ‘Tudod, felajánlották nekem ezt a Harry Potter-filmet, de nagyon furcsa, hogy engem keresnek ezzel’” - mondta Cuarón a Total Film magazinnak.

Cuarón hozzátette, hogy del Toro hitetlenkedve kérdezte tőle, hogy valóban nem olvasott még egy Harry Potter-könyvet sem. “Azt mondta: 'Várj, várj, várj, várj, azt mondtad, nem olvastad a Harry Pottert? Azt mondtam: 'Nem hiszem, hogy ez nekem való'. Nagyon virágos szóhasználattal, spanyolul azt mondta: 'Te egy arrogáns s*ggfej vagy'” - mesélte Cuarón.

A rendező azt is hozzátette, hogy del Toro a továbbiakban szinte ráparancsolt, hogy azonnal menjen el egy könyvesboltba, vegye meg az addig megjelent összes példányt, olvassa el és hívja fel őt.

“Amikor így beszél veled, nos, akkor nem tehetsz mást, el kell menned a könyvesboltba. De utána tényleg felhívtam őt, és azt mondtam neki, hogy ez az egész tényleg nagyszerű” - tette hozzá Cuarón.

A film 20. évfordulója alkalmából a Total Filmnek nyilatkozva a franchise producere, David Heyman azt mondta, hogy egyszerűen csak volt egy megérzése, hogy Cuarón a megfelelő ember a feladatra, még ha papíron furcsa választásnak is bizonyult a személye.

családi | fantasy | kaland | misztikus

Harry Potter nem szívesen tölt még egy nyarat a rémes Dursley családnál. Igyekszik jól viselkedni, de Vernon bácsi testvére, Marge néni addig rágalmazza a szüleit, hogy óriási... több»