Alec Baldwin ártatlannak vallotta magát az emberölés vádjában a Rust forgatásán történt halálos kimenetelű baleset kapcsán.

Ugyanakkor, ha a bíróság bűnösnek találja a színészt, úgy 18 hónap börtönbüntetés is várhat rá. Baldwin ellen január 19-én emelt vádat egy új-mexikói esküdtszék, egy évvel azután, hogy az ügyészek eredetileg vádat emeltek ellene, amelyet később ejtettek.

A színésznek csütörtökön kellett volna megjelennie a Google Meet-en keresztül, ám a későbbiekben úgy döntött, hogy tartózkodik a tárgyalástól. Baldwin egyébként jelenleg óvadék kiszabása nélkül szabadlábon védekezhet, ennek feltételei ugyanakkor, hogy nem fogyaszthat alkoholt, nem léphet kapcsolatba az ügy tanúival, kivéve a filmmel kapcsolatos üzleti okokból kifolyóan.

A feltételek továbbá azt is megtiltják Alec Baldwinnak, hogy tanúkat kérjen fel arra, hogy részt vegyen a film készítéséről szóló kulisszák mögötti dokumentumfilmben. A Rust fegyverkészítője, Hannah Gutierrez Reed a jövő hónapban áll bíróság elé gondatlanságból elkövetett emberölés és bizonyítékkal való visszaélés vádjával.

Baldwin azt állította, hogy nem ő húzta meg a ravaszt, és azt mondta, hogy kiképezték arra, hogy ne fogjon fegyvert valakire és ne lőjön senki irányába még kellékfegyverrel sem. Az SAG-AFTRA egyébként kiállt a színész mellett arra hivatkozva, hogy színészként nem volt felelős a fegyver biztonságáért a forgatáson. Baldwin ugyanakkor producerként is részt vett a munkálatokban, így továbbra is felelősségre lehet vonni Halyna Hutchins operatőr tragikus balesete kapcsán.