Átnevezték a Cannes-i zombifilmet az Ukrán Intézet felháborodását követően

Michel Hazanavicius Z (comme Z) című rendezése nyitja idén a Cannes-i Filmfesztivált, a filmet azonban az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt átnevezték a készítők.

A produkció Coupé címmel jelenik majd meg, miután az az Ukrán Intézet a fesztivál szervezőihez és a rendezőhöz intézett levelében felhívta a figyelmet arra, hogy a “Z” az Ukrajna elleni orosz inváziót jelképezi, az utóbbi hetekben pedig háborús szimbólummá vált.

“Mivel a Z betű az orosz kormány által Ukrajna ellen vívott háborúval háborús kettős értelmezést kapott, így nem lehet ilyen félreértés vagy kétértelműség a film címében sem. A döntéssel a film rendezője, producerei és forgalmazója, a Cannes-i Fesztivál, a továbbiakban pedig az egész francia mozi szolidaritását fejezi ki a szenvedő ukrán irányába, és nyomatékosítja, hogy ellenzi az orosz hadsereg ukrajnai invázióját” - olvasható a fesztivál közleményében.

“A cím talán vicces volt, amikor néhány hónappal ezelőtt befejeztük a filmet, de ma már egyáltalán nem gondolom annak. A filmemnek az a célja, hogy örömet szerezzen, és nem szeretném, ha bármilyen formában kapcsolatba hozzák ezzel a háborúval. Ezért örömmel változtatom meg a címét, ezzel a szerény gesztussal teljes támogatásomat fejezem ki az ukrán nép irányába” - nyilatkozta a film rendezője, Michel Hazanavicius.

68 Csapó!  (2022)

horror | vígjáték

A dolgok rosszul alakulnak egy alacsony költségvetésű zombifilmet forgató filmes stáb számára, miután valódi zombik támadnak rájuk. több»