Avatar 2: Kalózmásolatokat vetítenek az orosz mozik

Az ukrajnai háború miatt a Disney nem forgalmazza az Avatar: A víz útja-t Oroszországban. Ennek eredményeképpen az ország néhány mozija  úgy döntött, hogy törvénytelen megoldásokhoz folyamodik.

Miután a nagy stúdiók, mint a Disney vagy a Warner Bros. kivonultak Oroszországból, az ország egyes mozijainak nagy nehézségekkel kellett szembenézniük. A “túlélés” érdekében a szankciókat kalózkodással próbálták megkerülni.

Az orosz sajtóügynökség szerint az év eleje óta az ország mozijainak 41%-a kénytelen volt bezárni, és ahogy korábban például A Batman és a Morbiust is hasonló módon mutatták be, úgy a nemrég az Avatar 2 is hasonló sorsra jutott, a produkció egyébként a szomszédos Kazahsztán által átadott másolatok.

Alekszej Voronkov, az orosz mozitulajdonosok szövetségének elnöke szerint a kalózkodás egyes mozik számára létfontosságúvá vált. “Már nem is tudom hibáztatni a kalózvetítésben részt vevő mozikat. A mai napig exponenciálisan növekszik az engedély nélküli filmvetítések hulláma, és ez csak fokozódni fog" - nyilatkozta Voronkov a Kinometrónak.

“Szerintem ezt nem elsősorban a pénzkeresés, hanem a túlélés kérdése” - tette hozzá Voronokov.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»