Avatar: James Cameron terveinek egy országban nagyon fognak örülni

James Cameron "hektikusnak" nevezte az Avatar 3 utómunkálatait egy nemrégiben tartott új-zélandi sajtótájékoztatón. A rendező 2005 óta dolgozik Új-Zélandon, amikor az első Avatar film fejlesztése megkezdődött.

Cameron a beszélgetést arra használta fel, hogy Új-Zélandot, mint fő gyártási központját ünnepelje és bejelentette, hogy "határozatlan ideig" tervez filmeket készíteni a szigeten, valamint elárulta, hogy 2024-ben végre új-zélandi állampolgár lesz. 

A nemrégiben tartott új-zélandi sajtótájékoztatón Cameron megígérte, hogy az összes hátralévő Avatar filmet (valamint minden más projektet, amelyet tervez) az országban fogják forgatni.

"Olyan sokat hoz az itteni gazdaságnak, olyan nagy presztízst hoz az országnak kulturálisan, és olyan sok felnövekvő fiatalnak ad lehetőséget arra, hogy a világ színpadán megerősödve tekintsenek magukra. Itt megtehetjük" - mondta Cameron arról, hogy Új-Zélandot állandó filmes otthonává tette.

"Most egy nagyon mozgalmas kétéves utómunkálat folyamaton vagyunk túl" - folytatta Cameron, amikor a harmadik Avatar filmről kérdezték - "Szóval 2025 karácsonyán lesz a bemutató."

A Disney júniusban jelentette be, hogy Cameron három közelgő Avatar folytatását ismét eltolják a megjelenési naptárban, így a franchise egészen 2031-ig kitolódik. A stúdió, amely a Fox-szal való fúzió után megszerezte a franchise-t, eredetileg úgy tervezte, hogy Cameron további Avatar folytatásai két év különbséggel kerülnek a mozikba, a harmadik film pedig 2024-ben érkezik.

Most azonban az Avatar 3 2025. december 19-én, az Avatar 4 2029. december 21-én, az Avatar 5 pedig 2031. december 19-én kerül a mozikba. Az idővonal alapján az utolsó Avatar film premierje 22 évvel a 2009-es eredeti kasszasiker után lesz.

A második film, az Avatar: A víz útja 2022. decemberében került a mozikba, 13 évvel azután, hogy az eredeti film megdöntötte a kasszarekordokat, és 2,9 milliárd dollárral (inflációval nem korrigálva) minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje lett.

Bár egyesek kételkedtek abban, hogy A víz útja siker lesz, Cameron elhallgattatta a rosszmájúakat, mivel a folytatás 2,3 milliárd dolláros jegyeladást generált világszerte, és ezzel a filmtörténet harmadik legnagyobb bevételű filmje lett.

"Nagyszerű! 53 éves leszek, amikor az utolsó Avatar kijön" - posztolta humorosan a franchise sztárja, Zoe Saldana az Instagramján egy döbbent arcú emoji mellett, miután bejelentették az új megjelenési tervet - "27 éves voltam, amikor a legelső Avatart forgattam."

Saldaña filmbeli partnere, Sam Worthington, aki Jake Sully szerepét alakítja a franchise-ban, 55 éves lesz, amikor az utolsó Avatar film a mozikba kerül. Cameron 77 éves lesz - ha tartják a mostani ütemtervet.

Cameron azt ígérte, hogy az Avatar 3 egy ellenségesebb Na'vi fajt is be fog mutatni. A franchise producere, Jon Landau az Empire magazinnak az év elején elmondta, hogy ez a csoport a "hamu népe", a na'vik egy "agresszív, vulkanikus faja", amelynek vezetője Varang, akit a Trónok harca sztárja és Charles Chaplin unokája, Oona Chaplin alakít.

Nézd meg Cameron sajtótájékoztatójának részleteit az alábbi videón, az új-zélandi 1News jóvoltából.