Már a mozikban Andy Muschietti filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már a mozikban minden idők legsikeresebb horrorjának folytatása, a világszerte milliók által várt Az - 2. fejezet, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat.

A Vesztesek Klubja legyőzte a kísérteties Pennywise bohócot, túlélte a felfoghatatlan kalandot, tagjai szétszóródtak – felnőttek. De mindannyian tudják, hogy nem hagyhatják maguk mögött a múltjukat. Hiába győzték le a gonoszt, ha az elpusztíthatatlan… 
27 évvel később egy telefonhívás ébreszti mindannyiukat: Derryből keresik őket. Újrakezdődtek a megmagyarázhatatlan eltűnések, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés. 
A Vesztesek hűek egykori fogadalmukhoz: hazamennek, hogy újra szembenézzenek a lisztes képű, festett arcú, kacsázó léptű borzalommal.
Az AZ minden idők legsikeresebb horrorfilmje lett. 

A folytatás ismét Stephen King regénye alapján, az első rész összes közreműködőjével készült: jön a horrorfilmek királya!

A film rendezői székét Andy Muschietti foglalhatta el (Az, Shadow of the Colossus), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint James McAvoy, Jessica Chastain, Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Jack Grazer és Javier Botet. A forgatókönyvet Gary Dauberman szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Bill Hader nem tudta, hogy Bill Skarsgård egyszerre tudja mozgatni a szemeit különböző irányokba. Amikor Hader megkérdezte a kollégáját, hogy hogyan érték el ezt a hatást az egyik jelenetben, Skarsgård ott helyben bemutatta neki a "képességét", amivel alaposan ráijesztett Haderre.
  • A Pennywise-t alakító Bill Skarsgård elmondta, hogy sokkal jobban élvezte a második rész forgatását, mivel a forgatási szünetekben együtt lehetett a színésztársaival. Az első rész forgatásakor ugyanis távol kellett tartania magát a gyerekszínészektől, hogy a közös jeleneteik felvételekor valódi félelem látszódjon az arcukon.
  • Bill Hader egy interjúban elmondta, hogy mivel az Az 2 a karrierjének első horrorja, nehezére esett eljátszani, hogy fél, mivel a való életben, ha tart valamitől, akkor csak idegesen mosolyog.
  • Egy interjúban megkérdezték a Vesztesek klubját alakító gyerekszínészeket megkérdezték arról, kit szeretnének látni az adott karakterek felnőtt változatának szerepeiben. Finn Wolfhard (Richie Tozier) Bill Hadert, Sophia Lillis (Beverly Marsh) Jessica Chastaint, Chosen Jacobs (Mike Hanlon) Chadwick Bosemant, Jack Dylan Grazer (Eddie Kaspbrak) Jake Gyllenhaalt, Wyatt Oleff (Stanley Uris) Joseph Gordon-Levittot, Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom) Chris Prattet és Jaeden Martell (Bill Denbrough) Christian Bale-t nevezte meg. Ezek közül végül Wolfhard és Lillis elképzelése vált valóra.
  • Az Az első részében Richie Toziert alakító Finn Wolfhard kérése volt, hogy a karakterének felnőtt változatát Bill Hader alakítsa. Bár Hader és Wolfhard sosem találkoztak korábban személyesen, de előbbi elmondta, hogy nagyon meghatónak találta a gesztust.
  • Bár az Az 2 főszereplői a Vesztesek klubjának felnőtt tagjai, az első rész gyerekszínészei is feltűnnek a filmben.
  • 2018. áprilisában lett hivatalos, hogy Bill Hader tárgyalást folytat Richie Tozier szerepe kapcsán. Ugyanezen a héten az eredeti Az minisorozatban a Toziert alakító Harry Anderson elhunyt.
  • James McAvoy sérülést szenvedett a forgatáson, amikor azt jelenetet vették fel, melyben összecsap Pennywise-zal. McAvoynak mindkét combszalagja meghúzódott.
  • A film női főszerepeit alakító színésznők, Jessica Chastain és Jess Weixler a való életben legjobb barátnők.
  • Az 27-es szám a véletlenek rejtélyes összefüggéseként végigkíséri a filmet. Maga a történet 27 évvel az első rész után játszódik. Az Az 2 premierje 2019. szeptember 6-án esedékes (9+6+2+0+1+9 = 27), az első részt 2017. szeptember 8-án mutatták be (9+8+2+0+1+7 = 27), a felnőtt Mike-ot alakító Isaiah Mustafa épp 27 évvel idősebb a karakter gyerekkori énjét játszó Chosen Jacobsnál, de ugyanez igaz Teach Grantre és Nicholas Hamiltonra, akik Henryt alakítják.

Hazai premierdátum: 2019.09.05.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: