Az 2: Ikonikus jelenet forgatási fotója került elő

Hónapok óta zajlanak az Az - 2. fejezet munkálatai Ontarióban, Kanadában, parádés szereposztással, az első részhez és a regényhez hű hozzáállással és a rendező Andy Muschietti szerint egy késhegynyivel több horrorral.

Sőt, a rendező azt találta mondani, hogy szerinte a közönségnek érdemes majd a film előtt beruházni pár felnőtt pelusra, mert hiába ismerik már sokan a történetet a könyvből az az előző feldolgozásból: a stáb mindent elkövet, hogy mindezekre még rátegyenek egy lapáttal, és még így is tudjanak meglepetéseket okozni.

Nem aprózzák el a dolgot, az biztos. A gyilkos bohócot játszó Bill Skarsgård a forgatás előtt összeült a rendezővel, hogy még több színt, életet és borzalmat vigyenek Pennywise karakterébe, és kiaknázzák a még benne rejlő lehetőségeket. A színész állítása szerint a forgatás egyik legnagyobb kihívása, hogy most felnőttekkel kell dolgoznia, míg az előző részben gyerekek vették körül. Az Az forgatásán a színészt nem engedték a gyerekek közelébe, hogy minél hitelesebb legyen a megdöbbenésük vagy elszörnyedésük, amikor a kamerák előtt találkozniuk kell a karakterrel.

A frissen előkerült forgatási fotón Pennywise egy hatalmas Paul Bunyan-szobor vállán üldögél. A könyvben a bohós eredetileg a szobor bőrébe bújik, hogy úgy terrorizálja a fiatal Richie Tozier-t – és bár azt még nem tudni pontosan, hogy a film cselekménye mennyire lesz hű a könyvhöz, a fotó tanulsága szerint a szobornak fontos szerepe lesz. Paul Bunyan egy legendás amerikai alak, aki a mítosza szerint negyvenkét fejszenyél magas volt, és az óriás favágó egyike volt azoknak, akik Keletről Nyugatra vágták az utat a civilizációnak. Az Egyesült Államokban fontos karakter, akivel lépten-nyomon találkozni – a könyvben szereplő szobor ihletője Maine-ben, Bangorban található, amely a világ legnagyobb Bunyan-szobra a maga 31 láb magasságával. A könyv hatalmas sikere után – és azóta is – a Stephen King-rajongók egyik kedvelt zarándokhelye.

Az új filmben is szerepe lesz tehát Bunyannak, amelyben a Vesztesek Klubjának tagjai 27 évvel az őket ért traumatikus gyermekkori élmények után visszatérnek szülővárosukba, hogy végleg leszámoljanak a lénnyel. Skarsgård mellett Jessica ChastainJames McAvoy, Jaeden LieberherFinn WolfhardWyatt Oleff és Javier Botet szerepelnek a filmben, illetve visszaemlékezések formájában feltűnnek az első rész gyerekszereplői is.

A rajongók számára biztos egyre nehezebb kivárni a készülő filmet, nekik itt a kiszivárgott fotó: