Az 5 legjobb új film, amit az év utolsó hétvégéjén nézhetsz

A streaming szolgáltatók ismét egymással versengve kínálnak nekünk jobbnál jobb filmeket az év utolsó napjaira!

Lássuk, mi érkezett frissen a Telekom TV GO, a Netflix és az Amazon Prime kínálatába! 

#5

45 Fehér zaj  (2022)

(8) (2)

dráma | misztikus

Netflix

A White Noise egy kortárs amerikai család kísérleteit mutatja be a mindennapi élet hétköznapi konfliktusainak kezelésére, miközben a szerelem, a halál és a boldogság... több»

A Fehér zaj egy 2022-ben készült abszurd vígjáték-drámafilm, amelyet Noah Baumbach írt és rendezett, Don DeLillo 1985-ben megjelent azonos című regénye alapján. Ez Baumbach első olyan játékfilmje, amely nem saját eredeti történeten alapul. A film főszereplői Adam Driver, Greta Gerwig és Don Cheadle. 1980-as években játszódik, a történet egy család életét mutatja be egy légszennyező baleset után. A világpremier a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2022. augusztus 31-én, majd 2022. november 25-én került a mozikba, mielőtt a Netflix 2022. december 30-án streaming formájában megjelentette volna. A film általában pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, különösen Driver és Gerwig alakítását, valamint Baumbach forgatókönyvét és rendezését dicsérték.
#4

72 Szia Életem!  (2022)

(13) (4)

vígjáték

Netflix | Filmio

Egy író hosszú ideje vár az igazi inpsirációra, helyette azonban nem várt meglepetés éri, betoppan az életébe a fia, akivel még sosem találkozott. Váratlan megismerkedésük... több»

A főszereplő ötvenes sztárírót (Thuróczy Szabolcs) kirúgják az egyetemi állásából, és eltiltják a tanítástól, miután szerelmi viszonyba keveredett egy diákjával (Sárközi-Nagy Ilona). Ráadásul még a soha nem látott, óvodáskorú gyereke (Pásztor-Várady Mór) is feltűnik, miközben a férfi csak írni szeretne, és szorítja a határidő. A főhős és kisfia hirtelen jött, kényszerű együttléte számos vidám fordulatot tartogat, mert mit mondjunk például a gyereknek, ha macskanőnek öltözött call girl várja apát otthon?
#3

75 Hang nélkül 2  (2020)

(29) (11)

dráma | horror | sci-fi | thriller

HBO Max

Senki sem tudja, honnan jöttek, de amint megszállták a bolygót, egyből a tápláléklánc tetejére kerültek. Minden apró kis neszre reagálnak, és azonnal megsemmisítik a... több»

Az Hang nélkül 2 egy 2020-as amerikai posztapokaliptikus horrorfilm, amelyet John Krasinski írt és rendezett. A film a 2018-as Hang nélkül című film folytatása, amely az első filmben szereplő családot követi, akik továbbra is egy posztapokaliptikus világban navigálnak és maradnak életben, amelyet vak, éles hallással rendelkező idegenek laknak. Emily Blunt, Millicent Simmonds és Noah Jupe újra eljátsszák az első filmből ismert szerepüket, míg Cillian Murphy, Djimon Hounsou és Okieriete Onaodowan csatlakozik a szereplőgárdához, Krasinski pedig az első filmből egy új flashback-szekvenciában tér vissza. A Paramount Pictures az első film kasszasikerét követően 2018 áprilisában kezdte el a folytatás fejlesztését. A következő év augusztusára Krasinski már a forgatókönyvön dolgozott, 2019 februárjában pedig megerősítették, hogy visszatér a rendezői székbe. A forgatás 2019 júniusától szeptemberig zajlott Nyugat-New Yorkban. Krasinski a Bryan Woods és Scott Beck által megalkotott karakterek alapján írta a folytatást. A folytatás körülbelül 55-61 millió dolláros költségvetésből készült, ami több mint háromszorosa az eredeti 17 millió dolláros költségvetésének.
#2

58 A meghívás  (2022)

(18) (5)

horror | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | Netflix

Egy fiatal lányt friss udvarlójának teljesen sikerül levennie a lábáról. Szinte minden tökéletesnek tűnik, így nem is fog semmilyen gyanút, hogy a család valami sötét és... több»

A meghívás egy 2022-es amerikai horror-thriller film, melyet Jessica M. Thompson rendezett és Blair Butler írt. A film főszereplői Nathalie Emmanuel és Thomas Doherty. A Bram Stoker Drakula című regénye által inspirált film egy fiatal nőt követ, aki édesanyja halála után először találkozik rég nem látott családtagokkal, hogy felfedezze a sötét titkokat, amelyeket magukkal hordoznak. Az eredetileg A menyasszony címet viselő film producere Sam Raimi és Robert Tapert voltak, a forgatókönyvet pedig Butler írta. Raimi és Tapert azonban időzítési konfliktusok miatt kiszállt. A szereplőválogatás 2021 májusától októberéig tartott, a forgatás pedig még abban a szeptemberben elkezdődött Budapesten. A meghívás 2022. augusztus 26-án került az Egyesült Államokban a mozikba. A kritikusok általában negatívan vélekedtek róla, dicsérve Emmanuel színészi játékát, de kritizálva a történetet, a forgatókönyvet és a túl sok jumpscare elemet. A film kasszasiker volt, világszerte 33 millió dolláros bevételt hozott 10 millió dolláros költségvetésből.
#1

87 Vadmacska  (2022)

dokumentum

Amazon Prime Video

Az afganisztáni háborúból hazatérő fiatal brit katona, aki depresszióval és traumájával küzd, az Amazonas esőerdejében talál egy második esélyt, amikor találkozik egy... több»

A Vadmacska egy fiatal veterán érzelmes és inspiráló történetét követi nyomon az Amazonasba vezető útján. Ott találkozik egy fiatal nővel, aki egy vadon élő állatokat mentő és rehabilitációs központot vezet, és a férfi élete új értelmet nyer, amikor rábíznak egy elárvult ocelotbébit. Amit az élet elől való menekülési kísérletnek szánt, az a szeretet, a felfedezés és a gyógyulás váratlan utazásának bizonyul.