2021.05.26   olvasottság: <1000x   szerző: hp   hozzászólások: 0

A gyártó Universal stúdió igen elégedett lehet a Senkicímű filmjével, mert a filmet a közönség és a kritikusok is nagyra tartják, ezért iparági berkekben már elterjedt a vélekedés, hogy a Senkiből ugyanúgy franchise lesz, mint az Elrabolva című opuszból, illetve a John Wickből. Sőt – de erről alább. 

Az akciófilmek rajongóinak álma: Jöhet a John Wick/Senki crossover?

A Senki főhőse egy szürke átlagember (Bob Odenkirk), akit családjával együtt kirabolnak, amitől elszabadulnak addig elfojtott ösztönei, és egyik véres leszámolás követi a másikat. Az elképesztő akciókat az az Ilya Naishuller szavatolja, aki a Hardcore Henry című vizuális ámokfutással tette le névjegyét, s nyert belépőjegyet Hollywoodba. A forgatókönyvet a John Wick-szériát jegyző Derek Kolstad írta, és a korábban kaszkadőr-koreográfusként jeleskedő, szintén a John Wickben érdekelt David Leitch az egyik producer. 

Arra, hogy a Senki is franchise-zá fejlődik majd, több tényező is utal. A fontos pozitív hősök történetét még nem fejtették ki eléggé, ehhez folytatások kellenek, ráadásul a film utolsó jelenete is azt sejteti, hogy nem utoljára találkozott a néző a karakterekkel. Az is egy sorozat elkészültét vetíti előre, hogy a John Wick-széria alkotói játszottak kulcsszerepet a Senki létrehozásában. És most jön a sőt: olyan hírek is szállonganak, hogy akár egy Senki / John Wick hibrid is elkészülhet, ahol a két igazságosztó együtt likvidálja a még nem tudni, melyik maffiát. A hírt magját a Senki rendezője, Ilya Naishuller vetette el az Indiewire szerint. Az orosz filmes jó ötletnek tartana egy ilyen vállalkozást. 

79 Senki  (2021)

akció | dráma | krimi | thriller

Néha az a fickó a legveszélyesebb, akit észre sem veszel... Hutch Mansell (Bob Odenkirk) egy jellegtelen középkorú férfi, egy kertvárosi édesapa, egyszersmind egy elhanyagolt... több»

UIP-Duna