Az Aquaman lesz a DC új ékköve, már közel az 1 milliárd

Az ünnepi hétvégén tovább menetelt  James Wan   filmje, egyre inkább úgy tűnik, hogy új rekordere lesz a DC/Warner kiterjesztett moziverzumának. 

Amerikai premierjének második hétvégéjén is magabiztosan végzett a bevételi toplisták élén a Jason Momoa főszereplésével forgatott  Aquaman, ami mindössze 22 százalékos visszaesést jelent a premierhez képest. A DC szuperhősfilmje tíz nappal a bemutatása után 189 milliót kaszált csak az USÁ-ban, összbevételei pedig már meghaladják a 750 milliót. 

Ez az összeg pedig kimondottan tetszetős, különösen annak fényében, hogy széles körben kevéssé népszerű karakterről van szó, a Batmanhez vagy Supermanhez képest mindenképp. Ennek ellenére James Wan mozija már köröket vert Az Igazság Ligájára, mely a teljes mozis futása alatt 658 millióig jutott, de Az acélembert és a Suicide Squad - Öngyilkos osztagot is maga mögé utasította. A következő állomás pedig már a Wonder Woman lesz, melyet napokon belül be fog érni, és még a konzervatív becslések szerint is jó esélye van arra, hogy akár az 1 milliárd dolláros álomhatárt is átlépje. Erre pedig A sötét lovag: Felemelkedés óta nem volt példa a DC/Warner berkein belül.

Wonder Woman  sikere után sokan gondolták azt, hogy a Warner a jól megírt, erős alakításokkal tűzdelt okos filmek felé veszi az irányt, ehhez képest úgy tűnik, mégis a hangos és látványos Aquaman lesz a stúdió legnagyobb sikere.