74 Fertőzés  (2011)

Steven Soderbergh 2011-ben elkészítette minden idők egyik legfélelmetesebb thrillerét, a Fertőzést, amely nagyon úgy néz ki, hogy folytatást is kap.

Minderről maga a rendező beszélt egy friss interjú során, amelyben azt is elárulta, hogy a forgatókönyvön az a Scott Burns dolgozik, aki az első részt is írta.

“Scottal jelenleg egy olyan projekten dolgozunk, amely a Fertőzés folytatása, mindez azonban sokkal inkább egy filozofikus megközelítése az eredeti rész történéseinek, amely másfajta kontextusba helyezi azt” - jegyezte meg Soderbergh.

Bár a szinopszissal kapcsolatban a rendező nem árult el további részleteket, nagy valószínűséggel a Fertőzés 2 egy új perspektívát nyit majd az eredeti epizód cselekményére, egyelőre azonban az is kérdéses, hogy az eredeti színészgárdából, köztük  Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Bryan Cranston és Laurence Fishburne közül ki is tér majd vissza.

A 2011-ben mozikba került Fertőzést a filmrajongók és a kritikusok egyaránt elismeréssel fogadták, a 60 millió dolláros költségvetéssel szemben közel 136,5 millió dollárt hozott a konyhára a készítőknek.