35 Sadako  (2019)

Az 1998-as eredeti A kör direktora, Hideo Nakata több mint húsz év elteltével elkészítette a franchise legújabb epizódját. Itt a Sadako új előzetese!

A kör 2002-es feldolgozása új trendet indított el Hollywoodban, az amerikai álomgyár producerei ezt követően sokkal élesebb szemmel figyelték az ázsiai horrorokat, és az amerikai adaptációk számát elnézve ez a közelmúltig nem is igazán változott. Bár az amerikai változatot végül a siker ellenére sem folytatták (és most tekintsünk el a 2017-es reboottól), Ázsiában egy teljes franchise épült az eredeti film köré, melynek legutóbbi része a 2016-os Sadako vs. Kayako (A kör vs Az átok) volt. A Sadako címre keresztelt új epizód a franchise lazán vett rebootja, melyhez megérkezett az  első angol nyelvű előzetes.

A film cselekménye egy pszichológus, Mayu Akigawa (Elaiza Ikeda) köré épül. A nő öccse, Kazuma Akigawa (Hiroya Shimizu) úgy dönt, hogy a YouTube-on próbál szerencsét, azonban véletlenül feléleszti Sadako átkát. Mindeközben egy rejtélyes, amnéziás lány, Jinko abba a kórházba kerül, ahol Mayu dolgozik. Vajon Jinko emlékezetkiesése és Sadako feltámadása csak véletlen egybeesés?

Az eredeti 1998-as A kör eddig összesen öt folytatás kapott, négyszer remake-elték, és ebbe még nem számoltuk bele a Naomi Watts főszereplésével készült változatot. Alapanyag azonban van bőven, ugyanis a franchise alapjául szolgáló 1991-es könyv is időközben öt részesre duzzadt.

A Sadako  augusztusban mutatkozik be az amerikai közönség előtt a Fantasia Film Festivalon, a hazai forgalmazásról nincs információnk.