Az eredeti széria alkotóitól jöhet a 24 előzménysorozata

Robert Cochran és Joel Surnow, a 24 című sorozat forgatókönyvírói ismét összeálltak, hogy megírjanak egy új fejezetet a szériához – amely a The Hollywood Reporter értesülései szerint egy előzmény-sorozatban mutatná be, hogyan lett Jack Bauerből Jack Bauer.

Howard Gordon, az eredeti sorozat executive producere is csatlakozott az írókhoz, hogy együtt dolgozzák ki a történetszálat, amely valószínűleg nem az American Intelligence Agency-nél játszódna majd, ám megtartanák a sorozat stílusát, elbeszélőmódját és természetesen a ketyegő órát, amelyet az eredeti sorozatban a feszültség fokozására használtak, illetve jelezte, hogy az egy-egy epizód történései mindössze egy óra alatt játszódnak. Ahogy a teljes évadok – a 24 rész – mindössze egy nap eseményeit mutatták be.

A 24 2001-ben indult a Foxon, és 8 évadot élt meg: az addig szokatlan szerkesztési módja és csavaros eseményei egy csapásra igazi sikersorozattá tették. 2008-ben mozifilm készült 24 - A szabadulás címmel és az eredeti főszereplővel, Kiefer Sutherlanddel, illetve 2016-ban indult a 24: Újratöltve, amelyben Sutherland már nem tűnik fel, és egy teljesen más történetet mesél el.

Arról még nincs hír, hogy az új sorozatterv mikor valósul meg, mikor szeretnék forgatni és mikor kerülne adásba, de elképzelhető, hogy a Fox nem évadindításkor akarja bemutatni majd, hanem szezon közepén. A szereplőválogatást sem kezdték még meg, de érdekes lenne tudni, hogy mit szól a dologhoz a Jack Bauerként karrierjének új lökést kapó Sutherland. Legutóbbi sorozatát, az ABC-n futó A kijelölt túlélőt két évad után levették ugyan a műsorról, de az alkotók most tárgyalásokat folytatnak a Netflixszel egy harmadik évad kapcsán – így az is elképzelhető, hogy a színész nem ér majd rá, hogy aktívan folyjon bele az új sorozat előkészületeibe.

Az biztos, hogy a Foxnak a legjobbkor jönne egy ehhez hasonló sorozat.