Tessék bevésni: így ajánlott nézni az Oppenheimer című szuperfilmet, amelyet rendezője, Christopher Nolan IMAX formátumban álmodott meg.

„Szélesvásznú film esetén a harmadik sor közepén szeretek ülni – árulta el Nolan az Associated Pressnek adott interjújában. – Az IMAX 1.43:1 viszont kicsit más tészta, olyankor néhány sorral hátrébb ülök, és persze szigorúan középen. Így minden a látóteremben van, miközben monumentális a látvány.”

Nolan szerint az Oppenheimert is így érdemes megnézni. A filmet 70 milliméteres celluloidra forgatták a digitális filmezés korában, mert a rendező szerint így elképesztő élesség, tisztaság és mélység érhető el.

„Az IMAX 70mm lehetővé teszi, hogy elmosódjanak a képernyő határai – magyarázta Nolan. – Megkapjuk a 3D érzést okuláré nélkül, akadálytalanul bele tudunk merülni a film világába.”

Az Oppenheimer az atombomba atyjának nevezett tudós történetét meséli el, de persze jóval többről szól, megrajzolva azt a történelmi korszakot, amikor megszületett az első tömegpusztító fegyver. A címszerepet a rendező kedvence színésze, Cillian Murphy alakítja, és Nolan felsorakoztatja mellé fél Hollywoodot: olyan sztárok játszanak a filmben, mint Robert Downey Jr.Matt DamonGary OldmanEmily BluntCillian MurphyKenneth BranaghRami Malek és Casey Affleck. A film július 20-án érkezik a hazai mozikba.