A Velencei Filmfesztiválon már bizonyított, most hozzánk is megérkezett Az igazság!

Már a mozikban Hirokazu Koreeda filmje, melynek premierje kapcsán minden fontos információt egy helyre gyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok a filmről.

Fabienne egy idősödő francia filmsztár, akit nem csak a szakma, de a férfiak is kitüntetett figyelemben részesítenek. Nem sokkal azt követően, hogy megjelenteti memoárjait, elhidegült lánya, Lumir visszatér New Yorkból Párizsba férjével és közös gyermekükkel. Anya és lány találkozása azonban csakhamar konfliktust szül: az igazság és az eddig elhallgatott érzelmek a felszínre kerülnek, és mindkettejük élete fordulópontjához érkezik.  Eközben Fabienne elvállalja egy olyan sci-fi főszerepét, melyben egy soha nem öregedő karakter lányát kell alakítania. A szerep számos ponton mutat rendkívüli hasonlóságot az életével, aminek az érzését csak fokozza Lumir visszatérése. 
A Bolti tolvajok Magyarországon is sikerrel vetített BAFTA-díjra jelölt rendezője,  Hirokazu Koreeda ismét egy érzelmes alkotással jelentkezett, mely az A-kategóriás Velencei Filmfesztivál versenyporgramjában mutatkozott be a nagyközönség előtt. 

A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Ethan Hawke, Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Ludivine Sagnier, Clémentine Grenier, Laurent Capelluto és Roger Van Hool. A forgatókönyvet Hirokazu Koreeda és Ken Liu szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A filmet eredetileg 2020. júniusában mutatták volna be a hazai mozik, azonban a koronavírus-járvány miatt a premiert végül augusztus végére halasztották.
  • A film történetének alapjául Hirokazu Koreeda színműve szolgált, melyet még 2003-ban kezdett írni.
  • Az igazság a rendező, Hirokazu Koreeda első filmje, melyet nem anyanyelvén forgatott, és mely nem Japánban játszódik.
  • A film világpremierje 2019. augusztus 28-án volt a Velencei Filmfesztiválon, melyet követően szeptember 9-én a szintén A-kategóriás Torontói Filmfesztiválon is bemutatták.
  • Az igazság kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 86 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2020.08.27.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

64 Az igazság  (2019)

családi | dráma

Fabienne egy idősödő francia filmsztár, akit nem csak a szakma, de a férfiak is kitüntetett figyelemben részesítenek. Nem sokkal azt követően, hogy megjelenteti memoárjait,... több»