Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
64%

Az igazság (2019)

La vérité
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
25
Képek
3
Videók
 
alien007   2020. 06. 06.

legújabb vélemény

0

Egész végig azt volt az érzésem, hogy lehetett volna ez egy kiemelkedő vígjáték, de valahogy sosem tudta meglépni azt a szintet. Ott volt benne a potenciál, az erős színészi jelenlét és még sorolhatnám, de végül megmaradt a középszernél.

 
geri780   2020. 05. 27.

0

Nem mondanám, hogy az év filmje, de a remek szereplőgárda és az alakítások azért tudnak kárpótolni a helyenként vontatott cselekményvezetésért. Lehet, hogy most kicsit túl szigorú vagyok, de részemről ez most nem több egy közepesnél.


 
matynero   2020. 01. 22.

0

Szerintem érdekes elegye lett a drámának és a vígjátéknak, az ilyen 'mixek', ha jól sikerülnek, nálam mindig betalálnak, Catherine Deneuve-ről nem is beszélve, mesés alakítást hozott, és ha más miatt nem, de miatta feltétlenül tudom és merem ajánlani.

 
Bady   2019. 12. 19.

0

Éppenséggel nem vártam sokat a filmtől, és így egyik irányban sem okozott csalódást. Nem volt rossz, de igazából túlságosan emlékezetes sem, az ilyenre szoktam azt mondani, hogy okés. Kétségkívül vannak erős pillanatai, de a történetvezetéssel én sem voltam maradéktalanul elégedett.

Galéria (25)

Ethan Hawke
Juliette Binoche
Ethan Hawke
Catherine Deneuve
Juliette Binoche
Ethan Hawke
Catherine Deneuve
Juliette Binoche
Catherine Deneuve
Catherine Deneuve
Juliette Binoche

Videók (3)

A film összbevétele 5 257 385 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 463 100 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 347 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet eredetileg 2020. júniusában mutatták volna be a hazai mozik, azonban a koronavírus-járvány miatt a premiert végül augusztus végére halasztották.

(hp)
 

A film történetének alapjául Hirokazu Koreeda színműve szolgált, melyet még 2003-ban kezdett írni.

(hp)
 

Az igazság a rendező, Hirokazu Koreeda első filmje, melyet nem anyanyelvén forgatott, és mely nem Japánban játszódik.

(hp)
 

A film világpremierje 2019. augusztus 28-án volt a Velencei Filmfesztiválon, melyet követően szeptember 9-én a szintén A-kategóriás Torontói Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)
 

Az igazság kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 86 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 
Az igazság egy ragyogó Deneuve-vel a középpontjában. Egyáltalán nem rossz mozi, de azt semmi sem indokolta, hogy ehhez a filmhez a csodás Hirokazu Koreeda tehetségére és érzékenységére legyen szükség. több»
 
Az igazság érzékenyen lazítja fel a díva páncélját, és szerencsésen még a kötelező happy endet is relativizálja: hősei nagy utat járnak be lelkileg és érzelmileg, de ekkor sem hazudtolják meg magukat. több»
 
Kicsit olyan, mintha Koreeda – lévén, hogy nem japán filmet forgat – az alkotás felénél megijedne és a keleti filmek tempóját felvéve akarna európait alkotni. A keleti filmek megosztóak: egyesek szerint nagyon lassúak és unalmasak, mások pedig pont ezt szeretik bennük. több»