Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
64%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
25
Képek
3
Videók
Az igazság
 
alien007   2020. 06. 06.

legújabb vélemény

Egész végig azt volt az érzésem, hogy lehetett volna ez egy kiemelkedő vígjáték, de valahogy sosem tudta meglépni azt a szintet. Ott volt benne a potenciál, az erős színészi jelenlét és még sorolhatnám, de végül megmaradt a középszernél.

 
geri780   2020. 05. 27.

Nem mondanám, hogy az év filmje, de a remek szereplőgárda és az alakítások azért tudnak kárpótolni a helyenként vontatott cselekményvezetésért. Lehet, hogy most kicsit túl szigorú vagyok, de részemről ez most nem több egy közepesnél.


 
matynero   2020. 01. 22.

Szerintem érdekes elegye lett a drámának és a vígjátéknak, az ilyen 'mixek', ha jól sikerülnek, nálam mindig betalálnak, Catherine Deneuve-ről nem is beszélve, mesés alakítást hozott, és ha más miatt nem, de miatta feltétlenül tudom és merem ajánlani.

 
Bady   2019. 12. 19.

Éppenséggel nem vártam sokat a filmtől, és így egyik irányban sem okozott csalódást. Nem volt rossz, de igazából túlságosan emlékezetes sem, az ilyenre szoktam azt mondani, hogy okés. Kétségkívül vannak erős pillanatai, de a történetvezetéssel én sem voltam maradéktalanul elégedett.

Ethan Hawke
Juliette Binoche
Ethan Hawke
Catherine Deneuve
Juliette Binoche
Ethan Hawke
Catherine Deneuve
Juliette Binoche
Catherine Deneuve
Catherine Deneuve
Juliette Binoche

A film összbevétele 5 169 378 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 463 100 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 347 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet eredetileg 2020. júniusában mutatták volna be a hazai mozik, azonban a koronavírus-járvány miatt a premiert végül augusztus végére halasztották.

(hp )
 

A film történetének alapjául Hirokazu Koreeda színműve szolgált, melyet még 2003-ban kezdett írni.

(hp )
 

Az igazság a rendező, Hirokazu Koreeda első filmje, melyet nem anyanyelvén forgatott, és mely nem Japánban játszódik.

(hp )
 

A film világpremierje 2019. augusztus 28-án volt a Velencei Filmfesztiválon, melyet követően szeptember 9-én a szintén A-kategóriás Torontói Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp )
 

Az igazság kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg is 86 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp )
 
Az igazság egy ragyogó Deneuve-vel a középpontjában. Egyáltalán nem rossz mozi, de azt semmi sem indokolta, hogy ehhez a filmhez a csodás Hirokazu Koreeda tehetségére és érzékenységére legyen szükség. több»
 
Az igazság érzékenyen lazítja fel a díva páncélját, és szerencsésen még a kötelező happy endet is relativizálja: hősei nagy utat járnak be lelkileg és érzelmileg, de ekkor sem hazudtolják meg magukat. több»
 
Kicsit olyan, mintha Koreeda – lévén, hogy nem japán filmet forgat – az alkotás felénél megijedne és a keleti filmek tempóját felvéve akarna európait alkotni. A keleti filmek megosztóak: egyesek szerint nagyon lassúak és unalmasak, mások pedig pont ezt szeretik bennük. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.