Az orosz mozik kalózoldalakról letöltött hollywoodi filmeket vetítenek illegálisan

Miután idén február végén Oroszország megtámadta Ukrajnát, a számos hollywoodi stúdió, köztük a Disney, a Warner Bros., a Sony és a Paramount Pictures is úgy döntött, hogy visszavonja a filmjeik forgalmazási jogát Oroszországban.

“Az Ukrajnába való indokolatlan invázió és a tragikus humanitárius válság fényében felfüggesztjük a filmek oroszországi bemutatását” - állt korábban a Disney hivatalos közleményében, így többek között sem a Batman, sem a Legendás állatok és megfigyelésük, sem pedig a Morbius nem került már bemutatásra az országban.

A legfrissebb értesülések szerint Oroszországban a mozik közel 80 százaléka került a csőd szélére, így azokat bezárás fenyegeti.

Néhány mozi azonban drasztikus lépéshez folyamodott. A Phonandroid.com beszámolója a szankciók ellenére több oroszországi moziban is bemutatásra került a Batman és a Ne nézz fel! Az információk szerint a filmek kalózváltozatait torrentoldakról sikerült megszerezni, ráadásul Oroszországban szinkronosan is megtekinthetőek.

Az oroszországi Mozitulajdonosok Szövetsége egyébként hivatalosan elítéli ezt a lépést, és a kormányt teszi felelőssé, hogy nem kezelte megfelelően a helyzetet.

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»