Néhány nap múlva kezdődik az idei cannes-i filmfesztivál, ahol többek között a legendás horrorrendező, David Cronenberg új filmjét is be fogják mutatni. A rendező eddig is híres volt a gyomorforgató testhorror alkotásairól, de a A jövő bűnei könnyen rálicitálhat bármely korábbi filmjére.

A történt a nem oly távoli jövőben játszódik, amikor az emberiség új formáját fedezte fel a mesterséges evolúciónak. A testmódosítások a kultúra és a mindennapok részévé vált. Egy nyomozó két művész egyre betegebb testmódosításai ügyében kezd nyomozni.

A rendező maga is a közönséggel együtt fogja megnézni a film cannes-i bemutatóját. Jóslata szerint nem ugyanannyian ülnek majd a teremben a film végén, mint az elején. „Számítok távozókra, ez egy különleges dolog. Vannak nagyon kemény jelenetek. Biztos vagyok benne, hogy lesznek távozók akár már a film első öt perce után is. Tuti, hogy lesznek.” – mesélt várakozásairól David Cronenberg.

Később hozzátette, a film elejénél csak az utolsó húsz perc durvább. Akik már látták a filmet, mind azt mondták, hogy az utolsó húsz perc sokaknak nagyon erős lesz, biztosan tömegével fogják elhagyni a mozit a stáblista előtt. Állítólag olyan is volt, aki kis híján pánikrohamot kapott tőle.

Hogy ez mennyire marketingszöveg vagy mennyire fedi a valóságot, azt most még nehéz megítélni. De a rendező korábbi munkásságából kiindulva nem kizárt, hogy most tényleg valami nagyon brutális élményre készülhetünk. Érdekesség, hogy a film alapötletét (a forgatókönyvet is David Cronenberg írta) már húsz évvel ezelőtt megírta, de aztán a fiók mélyére került. Amikor a karanténidőszakban újra elővette, ráébredt, hogy az emberiség jövője most sokkal sötétebbnek tűnik mint húsz évvel ezelőtt.

dráma | erotikus | horror | sci-fi

A közeljövőben az emberek fejlődésük során megpróbálnak majd alkalmazkodni a szintetikus környezethez. Míg egyesek kihasználják a transzhumanizmusban rejlő korlátlan... több»