Barbie, Indiana Jones 5, az új Transformers: 7 kihagyhatatlan film érkezett streamingre egyetlen nap alatt (Netflix, HBO Max, Amazon Prime, Disney+)

A hétvége erős volt a streaming platformok nézőinek!

7 olyan film érkezett pénteken a különböző streaming felületekre, amelyek idén már nagyon is megmozgatták a közönséget vagy, amelyeket alig vártak-vártunk, hogy végre az otthonunk kényelmében élvezhessük őket egy tál popcornnal!

A kisképernyőre vándorolt tehát Barbie, Indy professzor (még egyszer utoljára), a Csibefutam őrült csirkéi, már második alkalommal, sokunk gyerekkori hősei, az autobotok, Mark Wahlberg egy újabb akció-vígjátékkal és az idei év egyik hatalmas horror sikere, a Beszélj hozzám!.

Te mindegyiket megnézted már?

#7

akció | vígjáték

Apple TV+

A film egy külvárosi apuka történetét meséli el, akinek menekülnie kell a családjával, amikor a múltja utoléri. több»

Bemutató: Apple TV+ / Dan Morgan (Mark Wahlberg) imádja csendes külvárosi életét, hiszen odaadó férj, háromgyermekes apa és sikeres autókereskedő. De ez csak a történet fele. Évtizedekkel korábban a kormány elit bérgyilkosa volt, akinek feladata a világ leghalálosabb fenyegetéseinek felszámolása volt. Amikor múltbéli ellenségei a nyomára bukkannak, Dan felpakolja gyanútlan feleségét (Michelle Monaghan), szorongó tinédzser lányát, pro-gamer tinédzser fiát és imádnivaló 10 hónapos kisbabáját a kisbuszukba, és egy rögtönzött országjáró útra indul Las Vegasba. Dan elhatározza, hogy megvédi a családját - miközben életük legszebb vakációjával kényezteti őket -, ezért régóta szunnyadó képességeit kell bevetnie anélkül, hogy felfedné valódi kilétét.
#6

akció | kaland

Disney+

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»

Bemutató: Disney+ / Indiana Jones egy utolsó kalandra indul, mivel ez lesz az ötödik és egyben utolsó film a Harrison Ford főszereplésével készült ikonikus franchise-ban. A filmet először 2016 márciusában jelentették be, és az évek során számos változáson ment keresztül, többek között több megjelenési dátumon, valamint az írók és a rendezők néhány cseréjén. Ez lesz az első és egyetlen film a sorozatban, amelyet nem Steven Spielberg rendezett és nem George Lucas írt. Indy utolsó kalandja a 76. Cannes-i Filmfesztiválon elismerő kritikákat kapott, különösen Ford "érzelmes" alakítása miatt. 2022 szeptemberében egyébként a színész is elérzékenyült, amikor a D23 Expón beszélt, és a folytatásból készült felvételeket mutatott be a rajongóknak. "Köszönöm, hogy mindannyiunk számára ilyen hihetetlen élményt nyújtanak ezek a filmek. Nagyon büszkén mondhatom, hogy ez a film fantasztikus" - mondta akkor a Variety szerint.
#5

animáció | családi | kaland | vígjáték

Netflix

Miután Ginger sikeresen megszökött Tweedy farmjáról, végre megtalálta álmát – egy békés szigeti menedékhelyet az egész csapat számára, távol az emberi világ... több»

Bemutató: A Netflixen / Két évtizeddel azután, hogy tollas szakszervezetet szerveztek és elszálltak, a Csibefutam hősei diadalmasan visszatérnek. A stop-motion klasszikus régóta várt folytatása, ma, azaz 2023. december 15-én kerül a Netflixre. A film 2000-ben történelmet írt, mint minden idők legtöbb bevételt hozó stop-motion animációs filmje, és a mai napig nem sikerült felülmúlni ezt a kategórián belül semminek. A folytatásban az eredeti szereplőgárda - a következő generációval együtt, amelyet a The Last of Us sztárja, Bella Ramsey képvisel - újra találkozik majd, miközben egy teljesen új fenyegetéssel néznek szembe, amely az újonnan megtalált békéjüket fenyegeti.
#4

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime

Nem sokkal azután járunk, hogy Űrdongó megérkezett a Földre. A fenevadak korának története ez, amelyben az autobotok és az álcák leszármazottai, azaz a Maximálok és a... több»

A Transformers-filmsorozat több mint 4,8 milliárd dollárt gyűjtött össze a globális jegypénztáraknál, így a Hasbro és a Paramount továbbra is életben tartja az Autobotok és az Álcák háborúját a nagyvásznon. Idén nyáron a Transformers: Rise of the Beasts (A fenevadak kora) című filmben egy világjáró kalandot láthatunk, amelyet a Beast Wars története ihletett, és amelynek középpontjában a hatalmas Maximálok, a gonosz Terrorconok és a kegyetlen Predaconok állnak. Az új film laza alapját az 1996 és 1999 között futó Beast Wars: Transformers című számítógépes televíziós sorozat adja. A film a jövőben játszódik, nagyjából 300 évvel az eredeti animációs sorozat eseményei után, és a Maximálok és Predaconok, az Autobotok és Álcák leszármazottai próbálnak hazatérni, miután egy ismeretlen bolygón lezuhantak. A sorozat (amely később Transformers alfranchise-zá vált) kulcselemeit átdolgozták és beépítették egy olyan történetbe, amely az 1990-es években játszódik, néhány évvel a Bumblebee (2018) eseményei után.
#3

59 Beszélj hozzám!  (2023)

(20) (5)

horror | thriller

Telekom TVGO

Egy fiatalokból álló társaság birtokába kerül egy különös, bebalzsamozott kéz, amellyel képesek kommunikálni a szellemekkel. A kéz megragadásával és a "Beszélj hozzám!"... több»

Bemutató: Telekom fimpremier / Az ausztrál természetfeletti horrorfilmet Danny és Michael Philippou rendezete, Daley Pearson koncepciója alapján. A főbb szerepekben Sophie Wilde, Alexandra Jensen, Joe Bird, Otis Dhanji, Miranda Otto és Zoe Terakes látható. A film egy csapat tinédzsert követ, akik felfedezik, hogy egy titokzatos levágott és bebalzsamozott kéz segítségével képesek kapcsolatba lépni a szellemekkel, ám a dolgok túl messzire mennek. A filmet először 2022. október 30-án mutatták be az Adelaide Filmfesztiválon. A film pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, akik dicsérték a történetet, a rendezést, a horrorjeleneteket, a gyakorlati effekteket, a hangtervezést és az alakításokat. Gyorsan kasszasiker lett, 4,5 millió dolláros költségvetéssel szemben világszerte körülbelül 91,9 millió dolláros bevételt hozott, ezzel az amerikai forgalmazó, az A24 legnagyobb bevételt hozó horrorfilmje lett!
#2

akció | dráma | krimi | thriller

Amazon Prime Video

Jack Reacher, aki csomagok nélkül, csavargóként járja az Egyesült Államokat, szokatlan, névtelen átutalást vesz észre a bankszámláján. Valaki 1030 dollárt küldött neki.... több»

Bemutató: Amazon Prime / A Reacher második évada azzal kezdődik, hogy a veterán katonai rendőrnyomozó, Jack Reacher (Alan Ritchson) kódolt üzenetet kap arról, hogy egykori amerikai katonai egységének, a 110. katonai rendőrség különleges nyomozócsoportjának tagjait rejtélyes és brutális módon egytől egyig meggyilkolják... Kivergődve csavargó életmódjából, Reacher újra összeáll három egykori csapattársával, hogy együtt nyomozzanak: Frances Neagley (Maria Sten); Karla Dixon (Serinda Swan), egy törvényszéki könyvelő, aki iránt Reacher régóta gyengéd érzelmeket táplál; és a gyors beszédű, rugós pengével hadonászó családapa, David O'Donnell (Shaun Sipos). Együtt kezdik összekötni a pontokat egy olyan rejtélyben, ahol a tét minden egyes fordulatnál nagyobb lesz, és ez felveti a kérdést, hogy ki árulta el őket - és ki fog legközelebb meghalni. Reacher semmitől sem riad vissza, hogy kiderítse az igazságot és megvédje egysége tagjait. Ha egy dolgot Reacher és csapata biztosan tud, az az, hogy a Különleges Nyomozókkal nem szabad packázni.
#1

54 Barbie  (2023)

(58) (30)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Mozikban | HBO Max | Telekom TVGO | Netflix | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»

Bemutató: az HBO Maxon! / A filmet Greta Gerwig rendezte Noah Baumbach-kal közösen írt forgatókönyvük alapján. A Mattel azonos nevű divatbabája alapján készült film az első élőszereplős Barbie-film számos számítógépes animációs film és különkiadás után. A film főszereplői Margot Robbie és Ryan Gosling ( aki Ken szerepében abszolút lopja a show-t!), és a történet a páros egzisztenciális válságot követő önfelfedező útját követi. A mellékszereplők között olyan neveket találunk, mint America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman és Will Ferrell. / A Universal Pictures 2009 szeptemberében jelentette be, hogy élőszereplős Barbie-filmet készít, Laurence Mark producerrel. A fejlesztés 2014 áprilisában kezdődött, amikor a Sony Pictures megvásárolta a film jogait. A többszöri író- és rendezőváltást, valamint Amy Schumer, majd később Anne Hathaway Barbie-ként való szerepeltetésének ötletét elvetették és a jogok 2018 októberében kerültek át a Warner Bros. Pictureshöz. Robbie 2019-ben kapta meg a szerepet, miután Gal Gadot időbeli összeütközések miatt visszautasította azt, Gerwig pedig 2020-ban jelentette be, hogy Baumbach mellett rendező és társszerző lesz.